Υπουργός Ενέργειας στον Άστρα: Ο οδικός χάρτης για Αφροδίτη και οι προκλήσεις

Έχουν συμφωνηθεί προφορικά όλες οι πτυχές που σχετίζονται με την αποζημίωση που θα καταβληθεί από τις εταιρείες που θα αναπτύξουν το κοίτασμα Αφροδίτη προς τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται το κοίτασμα Ισιάι δήλωσε στον Άστρα η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή έκδοση τόνισε κατά τη συνάντηση της με την Ισραηλινή Ομόλογο της τη Δευτέρα συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός μεταξύ των δύο μερών.

Ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει να τεθούν στο χαρτί τα όσα συμφωνήθηκαν την περασμένη Δευτέρα και να οριστικοποιηθούν, έτσι ώστε να μην μπορούν  να αλλάξουν μέσα από πολιτικές εξελίξεις και διαφορετικές τάσεις που μπορεί να έχουν οι όποιες επόμενες κυβερνήσεις με σκοπό να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα που θα πάρει το δρόμο του.

Γνωστοποίησε ότι αρχές του Οκτώβρη οι τεχνοκρατικές ομάδες των δύο χωρών θα συναντηθούν ξανά και ως τότε θα έχει ήδη συνταχθεί έγγραφο με καταγραφή των όσων συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα. Όπως είπε, το Ισραήλ δεν διεκδικεί κάτι πέραν του να υπάρξει μια διευθέτηση που να μην αδικεί κανένα.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η εταιρεία Chevron θα πρέπει περί το τέλος του χρόνου όπως έχει δεσμευτεί να γνωστοποιήσει, ποιο από τα τέσσερα σενάρια που εξέταζε, θα εφαρμόσει για αξιοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy