ΥΠΠΑΝ: «Fake news» τα περί σχεδίου πυροβολισμών σε σχολείο από μαθητή

Ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  ότι αλλοδαπός μαθητής σχεδίαζε να ανοίξει πυρ σε σχολείο, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις αστυνομικές έρευνες δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και ως εκ τούτου πρόκειται για Fake News.

Σημειώνεται ότι η «υπόθεση» ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά  από Συνεδρία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό όπου προεδρεύει το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά και από αναφορές σε μερίδα των ΜΜΕ -οι οποίες ακολούθησαν τη συνεδρία της ad hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος- για δήθεν περιστατικό με εμπλοκή αλλοδαπού μαθητή σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ενημερώνει ότι το θέμα σχετίζεται με περιστατικό που αναφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το σχολείο ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες  διαδικασίες και το ΥΠΠΑΝ μερίμνησε έτσι που το θέμα εξετάσθηκε από την Αστυνομία. Από την αστυνομική εξέταση προέκυψε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό απειλής ή πρόθεσης χρήσης βίας ή όπλου και ότι το όλο συμβάν οφείλετο σε παραπληροφόρηση. Επιπλέον, η αναφορά που έγινε τότε, δεν σχετιζόταν με τον γειτονικό χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ούτε να αναπαράγεται από ΜΜΕ μια τέτοια ψευδής είδηση ούτε να σχολιάζεται».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy