Ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών και μαθητριών, όπως φαίνεται από το ποσοστό θετικότητας, δεν έχει επηρεαστεί από την εφαρμογή του μέτρου Τεστ Παραμονής στη Μέση Εκπαίδευση, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προσθέτοντας ότι το ποσοστό θετικότητας κατά την περίοδο 24 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου παρουσιάζει κάποιες μικρές αυξομειώσεις.
Το Υπουργείο Παιδείας αναφερόμενο σε δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στον μαθητικό πληθυσμό σε συνάρτηση με την εφαρμογή της οδηγίας για δυνατότητα συνέχισης της φοίτησης σε όσους/ες από τις επαφές έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικούς ελέγχους, επισημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών/τριών, όπως φαίνεται από το ποσοστό θετικότητας, δεν έχει επηρεαστεί από την εφαρμογή του μέτρου.
«Αντίθετα από τον ισχυρισμό που έχει προβληθεί, το ποσοστό θετικότητας ήταν την προηγούμενη της εφαρμογής του μέτρου 0,76% και στη συνέχεια σε διάρκεια 11 ημερών εφαρμογής του μέτρου κυμάνθηκε μεταξύ 0,55% και 0,88%, με τις περισσότερες μέρες να είναι χαμηλότερο του αρχικού.
Δηλαδή οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός για «αλυσίδες στα σχολεία».
Ο μέσος όρος θετικότητας των μαθητών/τριών επαφών που επέλεξαν το τεστ για παραμονή στο σχολείο, 1,3% συγκρίνεται με υπερδιπλάσιο γενικό ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα», προσθέτει.
Το Υπουργείο Παιδείας, «όσον αφορά στον ισχυρισμό ότι ενδέχεται κάποιοι μαθητές/μαθήτριες που είναι επαφές να καθυστερούν λίγη ώρα στην προσέλευση για να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων», αναφέρει ότι η όποια απώλεια διδακτικού χρόνου γι’ αυτούς ειδικά τους μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να συγκριθεί με την πλήρη απουσία τους για επτά ημέρες.
«Η οδηγία που δίνεται από το Υπουργείο Υγείας ότι αυτή η κατηγορία μαθητών/τριών που είναι επαφές και θα μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα δεν μπορεί να χρησιμοποιούν το λεωφορείο, ισχύει και θα πρέπει να εφαρμόζεται», σημειώνει.
Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας παραθέτει αναλυτικά τα αποτελέσματα σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | |||
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ | ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ | ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ |
24-Ιαν | 7537 | 57 | 0,76% |
25-Ιαν | 8273 | 59 | 0,71% |
26-Ιαν | 9269 | 51 | 0,55% |
27-Ιαν | 7312 | 45 | 0,62% |
28-Ιαν | 7937 | 57 | 0,72% |
31-Ιαν | 11703 | 90 | 0,77% |
1-Φεβ | 13102 | 88 | 0,67% |
2-Φεβ | 12716 | 112 | 0,88% |
3-Φεβ | 11726 | 96 | 0,82% |
4-Φεβ | 12402 | 75 | 0,60% |
7-Φεβ | 12266 | 85 | 0,69% |
8-Φεβ | 12514 | 96 | 0,77% |
ΣΥΝΟΛΟ | 126757 | 911 | 0,72% |
Το ποσοστό θετικότητας κατά την περίοδο 24 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου παρουσιάζει κάποιες μικρές αυξομειώσεις. Επισημαίνεται ότι στις 24 Ιανουαρίου, 1 ημέρα πριν από την έναρξη του μέτρου τεστ για παραμονή, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,76% και στις 8 Φεβρουαρίου, 2 εβδομάδες μετά την έναρξη του μέτρου τεστ για παραμονή, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,77% και ο μέσος όρος θετικότητας είναι 0,72%».
