ΥΠΠΑΝ-ΟΕΛΜΕΚ: Συζήτησαν Τετράμηνα και παραβατική συμπεριφορά

Το θέμα της νέας μορφής αξιολόγησης των μαθητών, καθώς επίσης και άλλα ζητήματα τα οποία άπτονται της παραβατικής συμπεριφοράς, συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ, σε σημερινή συνάντηση τους.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι με την ΟΕΛΜΕΚ συζήτησαν εισηγήσεις και παρατηρήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί από την Οργάνωση σχετικά με τις εξετάσεις του Α΄ τετραμήνου, τις νέες διαδικασίες που έχουν εισαχθεί .

«Είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και να διευκρινίσουμε κάποια ζητήματα. Πρέπει να πω ότι είναι πολύ θετικό το ότι είμαστε σε διαδικασία διαλόγου. Είναι θετικό το ότι κατατίθεται απόψεις και εισηγήσεις και βεβαίως, οι προτάσεις αυτές, επίσης, πρέπει να ομολογήσω ότι οι περισσότερες τουλάχιστον όχι απλώς τυγχάνουν κατανόησης, αλλά θεωρούμε ότι είναι λογικές», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως θα συνεχίσουν τη διαδικασία, «συνδυάζοντας τα όσα έχουμε ακούσει από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με παρατηρήσεις που ήδη έχουν καταγραφεί από το Υπουργείο, από τη Διεύθυνση Μέσης, από όλους τους τεχνοκράτες εδώ που ασχολούνται με αυτά τα θέματα».


«Θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα διάλογο και με τους οργανωμένους γονείς και αφού βεβαίως επανέλθουμε και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, το συντομότερο δυνατόν θα διαμορφώσουμε κάποιες προτάσεις για αναπροσαρμογές ή για καλύτερες διευθετήσεις, ρυθμίσεις, στο σύστημα αυτό που συνδυάζει τα νέα αναλυτικά προγράμματα με τις νέες διαδικασίες αξιολόγησης των μαθητών, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι και για το Β΄ τετράμηνο, αλλά και για την επόμενη χρονιά και να κάνουμε πραγματικά την διαδικασία στο σχολείο πιο φιλική και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και το έργο τους, αλλά κυρίως πιο αποδοτικοί για τους στόχους που έχουμε για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως σήμερα εκτός από τις εισηγήσεις και την αποτίμηση της λειτουργίας του θεσμού των εξετάσεων, συζήτησαν και άλλα θέματα που έχει καταθέσει η ΟΕΛΜΕΚ, όσον αφορά κυρίως κάποια τρέχοντα και επείγοντα και για το Υπουργείο ζητήματα που είναι προβλήματα και πιέσεις που αντιμετωπίζει το σημερινό σχολείο είτε αφορά την παραβατικότητα είτε αφορά άλλες προκλήσεις «τις οποίες και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε», όπως είπε.

«Για αυτό ακριβώς τον λόγο είναι που θέλουμε, ολοκληρώνοντας τις τυχών αλλαγές που θα χρειαστούν για το εξεταστικό σύστημα, να μπορέσουμε να αφιερωθούμε σε άλλα ζητήματα σαν αυτά που σήμερα έχουν καταγραφεί και από την εκπαιδευτική οργάνωση, ούτως ώστε να βοηθήσουμε το σχολείο, να βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς, να κάνουν καλύτερα το έργο τους. Αυτό το διάλογο με τα νέα ζητήματα που έχει θέσει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, βεβαίως θα το συνεχίσουμε αμέσως το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του είπε ότι συζήτησαν με τον Υπουργό αρκετά ζητήματα και ένα από αυτό σίγουρα ήτανε το θέμα της νέας μορφής αξιολόγησης των μαθητών, καθώς επίσης και άλλα ζητήματα τα οποία άπτονται της παραβατικής συμπεριφοράς.


«Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα που έχει σχέση με την αξιολόγηση των μαθητών, πρέπει να πω ότι επαναλάβαμε ξανά για μια ακόμη φορά στον Υπουργό τους προβληματισμούς μας, τις ανησυχίες μας για τον τρόπο εφαρμογής, αλλά και για τον ίδιο τον θεσμό, με τις εξετάσεις στο τέλος κάθε τετραμήνου. Όμως το ΚΔΣ, έχει αποφασίσει να καταθέσει κάποιες προτάσεις. Σήμερα στην συνάντηση εξηγήσαμε ακριβώς τι είναι αυτά που εννοούμε , έτσι ώστε να μην βιώσουμε ξανά όλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς τα όσα βιώσαμε κατά τη διάρκεια του Α΄ τετραμήνου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζησάββας εξέφρασε την ελπίδα κάποιες από τις εισηγήσεις τους τουλάχιστον οι πιο σημαντικές να εισακουστούν από τον Υπουργό Παιδείας και τους αξιωματούχους του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε το Β΄ τετράμηνο να κυλήσει ομαλά σε σχέση με το Α΄ τετράμηνο.

«Αναμένουμε την επιστημονική αξιολόγηση του θεσμού αυτού, εφόσον έχει λήξη και το Α΄ τετράμηνο και είναι μια πρόνοια η οποία αναφέρεται μέσα στην νομοθεσία, έτσι ώστε να εξαχθούν και τα πιο σωστά συμπεράσματα για τον θεσμό αυτόν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.