ΥΠΠΑΝ: Συγχαρητήρια στη Λουΐζα Παπαλοΐζου για βράβευση μυθιστορήματός της με το Κρατικό Βραβείο Ελλάδας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη στη συγγραφέα Λουΐζα Παπαλοΐζου για τη βράβευση του μυθιστορήματος της «Το Βουνί» με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Ελλάδας. 

Το έργο αυτό έχει ήδη τύχει του Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εκδόσεις του 2020 και η εκ νέου βράβευσή του με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Ελλάδας επιβεβαιώνει την αξία του, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του.

Το μυθιστόρημα, με τίτλο, «Το Βουνί», των Εκδόσεων Το Ροδακιό, βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελλάδας, στην Κατηγορία «Μυθιστόρημα».

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συγχαίρει τη συγγραφέα Λουΐζα Παπαλοΐζου για τη βράβευση.

Σημειώνεται ότι «όπως είχε επισημάνει και η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2021, το έργο διακρίνεται για τη μοναδική προσέγγιση που υιοθετούσε η συγγραφέας στην εξιστόρηση ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων από το παρελθόν της Κύπρου και των ανθρώπων της».

«Η βράβευση του έργου αυτού και στην Ελλάδα συνιστά ιδιαίτερη αναγνώριση και τιμή για τη λογοτεχνία του τόπου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.