ΥΠΠΑΝ: Βάσει ειδικού πρωτοκόλλου οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

Οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα διοργανωθούν βάσει ειδικού πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί με κατευθυντήριες οδηγίες, σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στους Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στην εγκύκλιο με θέμα «Εορτασμοί για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου», σημειώνεται ότι «αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για άρση της απαγόρευσης για τη διεξαγωγή μαθητικών παρελάσεων, πληροφορείστε ότι οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα διοργανωθούν βάσει ειδικού πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί με κατευθυντήριες οδηγίες».

«Σε ό,τι αφορά στους εορτασμούς για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 οι σχολικές μονάδες καλούνται να πραγματοποιήσουν ενδοσχολικούς εορτασμούς σε εξωτερικούς χώρους, τηρώντας τις πρόνοιες των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και των Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας. Τονίζεται ότι στους ενδοσχολικούς εορτασμούς, με βάση τα υφιστάμενα πρωτόκολλα, δεν επιτρέπεται να παραστούν γονείς/κηδεμόνες ή άλλοι επισκέπτες», σημειώνεται.

Επικαιροποίηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων

Εξάλλου, σε εγκύκλιο προς τους Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σχετικά με την Επικαιροποίηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και των Οδηγιών Διαχείρισης περιστατικών COVID-19 για τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2021-2022, αναφέρεται ότι έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο COVID-19 του ΥΠΠΑΝ http://www.moec.gov.cy/covid_19.html τα επικαιροποιημένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και οι επικαιροποιημένες Οδηγίες Διαχείρισης Περιστατικών COVID-19 (κρούσματα και επαφές) σε σχολική μονάδα.

Προστίθεται ότι οι αλλαγές στα εν λόγω κείμενα έγιναν ώστε αυτά να είναι προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα και στις αναθεωρημένες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά στη διαχείριση κρουσμάτων και στενών επαφών COVID-19.

Σημειώνεται ότι τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και οι σχετικές εγκύκλιες οδηγίες για τη νόσο COVID-19 προσαρμόζονται αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας και τροποποιούνται όταν κρίνεται αναγκαίο.

«Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες/εγκύκλιες οδηγίες αναφορικά με τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 σε σχολικές μονάδες, καθώς και για άμεση και έγκυρη ενημέρωσή σας, προτρέπεστε όπως ανατρέχετε στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ http://www.moec.gov.cy/covid_19.html», αναφέρεται, τέλος, στην εγκύκλιο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.