Υψηλά ενοίκια και κόστος μετακίνησης οι κύριες προκλήσεις των φοιτητών

Τις επόμενες δράσεις της ανακοίνωσε η ΠΟΦΕΝ

 

Οι ενέργειες και οι αμέσως επόμενες δράσεις της ΠΟΦΕΝ σε ό,τι αφορά τους φοιτητές εσωτερικού θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της μη εξεύρεσης διαμερισμάτων και των υψηλών ενοικίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς για εξυπηρέτηση των φοιτητών προς και από τα Πανεπιστήμια και στην πρακτική άσκηση και τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.

Για τους φοιτητές εξωτερικού, ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, Ραφαήλ Ζαχαριάδης, είπε ότι οι ενέργειες θα επικεντρωθούν στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, στην εξασφάλιση εγγράφων και πιστοποιητικών από την Ελληνική Δημοκρατία, στην αύξηση του κόστους διαμονής και διαβίωσης στο εξωτερικό.

Σε σχέση με την ψηφιοποίηση, προτείνει και προωθεί καινοτόμες ιδέες, οι οποίες είναι ικανές να επιφέρουν θετικές αλλαγές για τους φοιτητές τόσο για την περίοδο των σπουδών τους όσο και για τη μετάβαση στην αγορά εργασίας με τη δημιουργία δυο νέων θεσμών, του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φοιτητή και του Γραφείου Σταδιοδρομίας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ.

Όσον αφορά τη διεθνή δράση, αναφέρθηκε από τον κ. Ζαχαριάδη λέγοντας ότι η ΠΟΦΕΝ θα συνεχίσει να συμμετέχει ουσιαστικά και στα διεθνή φοιτητικά δρώμενα, κυρίως μέσω της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών (European Student Union).

Τέλος, είπε ότι την περίοδο 14 με 18 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στο 44ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία.

Η οργάνωση των φοιτητικών ενώσεων παρέθεσε την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε τη νέα της σύνθεση που καταρτίστηκε σε σώμα μετά το 47ο ετήσιο συνέδρίο της, κατά το οποίο εκλέγηκαν στη θέση του προέδρου ο Ραφαήλ Ζαχαριάδης, στη θέση του αντιπροέδρου ο Σάββας Κλεάνθους, στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Μαρτίνος Κυριάκου και στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα ο Ρολάνδος Κυριάκου. Επίσης, στη θέση του Γενικού Ταμία εξελέγη ο Μηνάς Γιασουμή, στη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων ο Γιάννης Πιστόλας, στη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων η Χριστίνα Παναγιώτου, στη θέση του Γραμματέα Φοιτητικών Θεμάτων Εξωτερικού ο Αντρέας Μάτολης, στη θέση του Γραμματέα Διεθνών Φοιτητών ο Παύλος Αναστασίου, στη θέση του Γραμματέα Εκδηλώσεων και Πολιτισμού η Beisan Ibraheem και στη θέση του Γραμματέα Φοιτητικών Θεμάτων Εσωτερικού ο Ορέστης Μεταξάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΦΕΝ δηλώνει παρούσα και στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της μοιρασμένης πατρίδας και διατύπωσε τη θέση ότι οι προσπάθειες πρέπει να είναι αδιάκοπες, με επιδίωξη τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων του ΟΗΕ, χωρίς αναχρονιστικά πλαίσια εγγυήσεων και κατοχικά στρατεύματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy