Υψηλή ζήτηση και χαμηλές ποσότητες δόσεων εμβολίων-Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για αναπροσαρμογή των μέτρων

Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες και δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό πίσω από το ότι εξαντλούνται σχεδόν αμέσως τα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Μαργαρίτα Κωνσταντίνου.

Επισήμανε ότι η διαδικασία γίνεται μέσω λογισμικού και πρόσθεσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθεί χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της και να μπορούν να έχουν όλοι οι πολίτες ίση μεταχείριση. Είπε ακόμη ότι εξετάζονται εναλλακτικές όταν δεν παρουσιάζονται κάποιοι για εμβολιασμό στο ραντεβού τους για να μην χάνονται τα εμβόλια.

Υπάρχει σημείωσε ψηλή ζήτηση και χαμηλές ποσότητες δόσεων εμβολίων και η παραλαβή κάθε βδομάδα των εμβολίων επηρεάζει και το πόσα ραντεβού διατίθενται κάθε Δευτέρα. Διαβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός άνω των 80 θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν όλοι όσοι είναι σε αυτή την ομάδα και επιθυμούν να βάλουν το εμβόλιο.

Όσον αφορά τους περιορισμούς η κυρία Κυριάκου τόνισε  ότι εξετάζεται η επιδημιολογική κατάσταση και εάν θα αποφασιστεί η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή. Δεν πρόκειται – ξεκαθάρισε – να περάσουμε αμέσως σε πλήρη ακύρωση των μέτρων. Αυτό θα γίνεται ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση καθώς παρόλο που τα κρούσματα έχουν μειωθεί λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των νοσηλευομένων και των ατόμων που είναι στην εντατική. Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές, σημείωσε.