Υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας από τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Κάτω από τον τίτλο «Χαμηλός ο αριθμός των τεστ και των κρουσμάτων μας, υψηλό το ποσοστό θανάτων», η Yeni Düzen (16.04.20) γράφει ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι τις 14 Απριλίου είχαν χάσει την ζωή τους μόνο τέσσερα άτομα από κορωνοϊό στα κατεχόμενα, το ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τα συνολικά κρούσματα είναι υψηλό και ανέρχεται στο 4%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανησυχία προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι έχασαν την ζωή τους τα τέσσερα από τα πέντε άτομα που νοσηλεύτηκαν στην μονάδα εντατικής θεραπείας.  Η εφημερίδα συγκρίνει το ποσοστό θνησιμότητας στα κατεχόμενα με εκείνο στις ελεύθερες περιοχές και στην Τουρκία, που την ίδια ημέρα ήταν 1,4% και 2,15% αντίστοιχα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι ο αριθμός των τεστ στα κατεχόμενα σε αναλογία πληθυσμού είναι χαμηλός, αφού μέχρι τις 14 Απριλίου είχαν γίνει 4,555 τεστ, που αντιστοιχούν με το 1,13% του πληθυσμού. Σημειώνεται επίσης ότι το ποσοστό αυτό ήταν 2,47% στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, 0,53% στην Τουρκία, 1,78% στην Ιταλία και 1,57% στην Γερμανία.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου Σίμια, Χασάν Τέρτεμιζ δήλωσε στην εφημερίδα ότι είναι χαμηλός ο αριθμός των τεστ που γίνονται στα κατεχόμενα και επεσήμανε ότι πρέπει να αυξηθούν, αφού η διενέργεια πολλών τεστ μπορεί να στηρίξει τον αγώνα κατά της ασθένειας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.