Το περιστατικό ξυλοδαρμού στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, που ταρακούνησε το παγκύπριο, αναμένεται να διερευνηθεί εις βάθος και το πόρισμα να βγει εντός των ημερών.

Σύμφωνα με νεότερες πηγές της εφημερίδας μας, η διεξαγωγή της εις βάθος έρευνας ανατέθηκε σε στέλεχος της Ε.Φ. που φέρει βαθμό ανώτερο με αυτό του διοικητή της μονάδας, ενώ δεν υπηρετεί στην εν λόγω μονάδα. Μάλιστα τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται το συντομότερο.

Το ΑΚΕΛ με χθεσινή του ανακοίνωση επαναφέρει το ζήτημα, σημειώνοντας ότι το επεισόδιο βάναυσου ξυλοδαρμού σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση στην κυπριακή κοινωνία.

Η βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν θα κριθεί από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, σημειώνει το ΑΚΕΛ, αλλά με την πλήρη, έγκαιρη και αδιάβλητη διερεύνηση της υπόθεσης. Επίσης, υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει πλήρως το περιστατικό, να εντοπίσει αν ενδεχομένως υπάρχουν ευθύνες στη διοίκηση της μονάδας και να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Εν κατακλείδι, αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετούνται προσχήματα πως πρόκειται για περιστατικό μεταξύ κληρωτών που συμμετείχαν οικειοθελώς και υπογραμμίζει ότι τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν έχουν θέση στο στράτευμα μιας δημοκρατικής χώρας.

Γιάννης Κακαρής