Υστεροφημία Προέδρου… το καράβι Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Η κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να παραθέσει ψες δείπνο σε όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι κίνηση επικοινωνιακού παρά ουσιαστικού χαρακτήρα. Είναι κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να περισώσει την υστεροφημία του!

Η αναξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη με τις «δεσμεύσεις» εντός και εκτός Κύπρου έφθασε στο ζενίθ. Το όνομα του Προέδρου έχει εμπλακεί σε  θέματα διαπλοκής, όπως είναι οι περιπτώσεις των «χρυσών» διαβατηρίων. Το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια, όσο και να προσπαθεί το Προεδρικό να το βάλει κάτω από το χαλί, είναι ανοικτό με τη διαδικασία επί παραβάσει εναντίον της Κύπρου από την Κομισιόν, ενώ σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη και η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Η εικόνα του Προέδρου Αναστασιάδη επιβαρύνεται και από το πρόσφατο σκάνδαλο με τις τέσσερις προσλήψεις στο Προεδρικό που έγιναν κατά τρόπο ημετεροκρατικό και ρουσφετολογικό, όπως και η εργοδότηση των συμβούλων στο Προεδρικό και σε υπουργεία.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιβαρύνεται και με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας, αφού τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν αποτελεσματικότητα διότι δεν είναι καθολικά, εμπεριέχουν εξυπηρέτηση οικονομικών και άλλων συμφερόντων, δεν πείθουν και δεν υπάρχει ο έλεγχος για την εφαρμογή τους.

Η υστεροφημία του Προέδρου Αναστασιάδη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαρροές των εγγράφων -μετά από τέσσερα χρόνια- για τα όσα έχουν συμβεί στο Κραν Μοντανά. Επιδιώκει την αυτοδικαίωση ο Πρόεδρος, γνωρίζοντας ότι στα μάτια της κοινής γνώμης θα φύγει ως ο Πρόεδρος που συνέβαλε με τους χειρισμούς του στην οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Συνεπώς, ο απερχόμενος Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί απεγνωσμένα με επικοινωνιακές κινήσεις, όπως τον έχουν συμβουλεύσει οι επικοινωνιολόγοι του, να στέλνει επικοινωνιακά μηνύματα ότι νοιάζεται δήθεν για την ενότητα και για τη συναντίληψη με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε ό,τι αφορά τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως συζητήθηκαν ψες στο δείπνο και αφορούν την πορεία του Κυπριακού, την πανδημία, τις μεταρρυθμίσεις… Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης έχει μοιάσει πλέον του βοσκού του ψεύτη!

Όλοι γνωρίζουν ότι οι κ.κ. Αναστασιάδης – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης βρίσκονται στο ίδιο καράβι, ασκούν και νέμονται τα τελευταία εννέα χρόνια την εξουσία και μας έχουν οδηγήσει σε επικίνδυνες εθνικές περιπέτειες…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei