Υβρίζουν αντί απαντήσεων στα όσα μας καταλογίζει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Υβρίζουν και προκαλούν αντί να δώσουν εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για τους χειρισμούς τους που οδήγησαν το Κυπριακό στα πρόθυρα της οριστικής διχοτόμησης. Και πρέπει να ξέρουμε ότι η λύση δύο κρατών και η διχοτόμηση της πατρίδας μας δεν είναι λύση, όπως κάποιοι φαίνεται να πιστεύουν και ενδόμυχα να υποστηρίζουν, αλλά είναι η απαρχή νέων δεινών για τον τόπο και τον λαό μας.

Με οδηγίες προφανώς του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μ. Πελεκάνος εξαπέλυσε επίθεση στο ΑΚΕΛ αντί να απαντήσει στα όσα καταλογίζει στη δική μας πλευρά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μέσα από την έκθεσή του. Χωρίς ίχνος ντροπής και γνωρίζοντας ότι υβρίζουν και λένε ψέματα, ο κ. Πελεκάνος δήλωσε ότι «στο ΑΚΕΛ για μήνες και για χρόνια κατέστησαν τον εαυτό τους φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας για τα αίτια της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά. Το ΑΚΕΛ και το επιτελείο τού κ. Μαυρογιάννη, πρόσθεσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δική μας πλευρά για την κατάσταση στο Κυπριακό, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο τουρκικός αναθεωρητισμός». Είναι πραγματικά πρόκληση εκείνοι που με τους χειρισμούς τους, με τις παλινδρομήσεις και την αναξιοπιστία τους, με τις βολιδοσκοπήσεις για δυο κράτη, εκείνοι που έθεσαν την προεδρική καρέκλα πάνω από τη λύση και  οδήγησαν τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα εναντίον μας αντί να απολογηθούν και να δώσουν απαντήσεις, ζητούν και τα ρέστα! Είναι οι ολέθριοι χειρισμοί τους που εξυπηρετούν τις τουρκικές μεθοδεύσεις και επιτρέπουν στην Άγκυρα να προχωρεί ανενόχλητα στην υλοποίηση των διχοτομικών της σχεδίων σε βάρος της πατρίδας μας.

Επειδή διακατέχονται από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από μένος εναντίον του ΑΚΕΛ, τους καλούμε να τοποθετηθούν στα όσα δήλωσε όχι το ΑΚΕΛ, αλλά ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι «κάκιστα τα δεδομένα εάν ο νέος Πρόεδρος δεν πείσει τον διεθνή παράγοντα για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και για την αποδοχή του Πλαισίου Γκουτέρες. Η δική μας αποστολή, πρόσθεσε, είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο για να έχουμε με το μέρος μας τον διεθνή παράγοντα και αυτό θα το πράξουμε με «κινητοποίηση, με πρωτοβουλίες, καταθέτοντας στο τραπέζι σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις». Όψιμες και προεκλογικές οι τοποθετήσεις Αβέρωφ, αλλά αποτελούν παραδοχές και βολές εναντίον τού απερχόμενου Προέδρου ότι δεν μπόρεσε να πείσει, δεν κατέθεσε πρωτοβουλίες και δεν κινητοποίησε τη διεθνή κοινότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.