Ζ. Αιμιλιανίδου: Το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» συνεχίζει να εμποδίζει επαγγελματική ανέλιξή γυναικών

Μολονότι σήμερα έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ισότητα των φύλων και έχει αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, δυστυχώς το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» συνεχίζει να εμποδίζει την επαγγελματική ανέλιξή τους, είπε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της χθες στην τελετή βράβευσης διαγωνισμού για την ισότητα των δύο φύλων, συνεχάρη όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον εικαστικό αυτό διαγωνισμό, αποδεχόμενοι με τον πιο ουσιώδη τρόπο την πρόκληση της Διατμηματικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Σας συγχαίρω, όχι μόνο γιατί ανταποκρινόμενοι σε αυτή την πρόκληση λάβατε το μήνυμα της ισότητας των δύο φύλων, αλλά και γιατί αυτό το μήνυμα, σας απασχόλησε και το επεξεργασθήκατε. Μοιραστήκατε σκέψεις και συναισθήματα με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, κατανοήσατε τι σημαίνει ισότητα των δύο φύλων. Αποτυπώσατε τον τίτλο του διαγωνισμού «Γυναίκες και άνδρες σε ώρα εργασίας τα τελευταία 100 χρόνια» στα έργα σας μέσα από τέσσερα στιγμιότυπα, με τα χρώματα της δικής σας φαντασίας και ευαισθησίας», σημείωσε.

Η Υπουργός είπε πως έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες, προωθώντας την πλήρη αξιοποίησή τους, την οικονομική τους ανεξαρτησία, που να διασφαλίζει επαρκή επίπεδα διαβίωσης σε όλο τον κύκλο ζωής και την προώθηση των γυναικών και την ισότιμη εκπροσώπησή τους στην κοινωνία.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των φύλων αλλά χρειάζονται ακόμα παραπάνω», συμπλήρωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy