«Ζεστό» το ενδιαφέρον της Κίνας για το Κυπριακό

Η συνεργασία των χωρών της BRICS δεν είναι μόνο για την οικονομία, αλλά στοχεύει στη διεθνή πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια

• «Οι σχέσεις Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας – ΑΚΕΛ συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κίνας», τονίζει ο Κινέζος Υφυπουργός Εξωτερικών

«Προχωρούμε στο σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά με δύο χρονικά ορόσημα, το 2020 και 2050»

«Δεχθήκαμε επηρεασμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα κυμανθεί περίπου στο 7%»

«Σταθερή η βούληση της κινέζικης κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα της ρύπανσης»

Συνέντευξη στον ΝΕΟΦΥΤΟ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στη «Χαραυγή» ο Υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας, Dou Enyong, επιβεβαιώνει ότι η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεχίζει να ενδιαφέρεται ενεργά για το Κυπριακό. Εκφράζει ικανοποίηση για την επανέναρξη των συνομιλιών και προτρέπει τις δυο πλευρές να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και να εξεύρουν κοινά αποδεκτή λύση.

Ο Κινέζος Υφυπουργός Εξωτερικών μιλά για την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας. Τοποθετείται επίσης για την ένωση κρατών BRICS και σημειώνει ότι δεν στοχεύει μόνο σε οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των κρατών μελών της Ενωσης, αλλά στοχεύει και για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Η BRICS, προσθέτει, μπορεί να συμβάλει σε μια ισχυρή, προοδευτική και θετική παρέμβαση για τα μεγάλα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Ο κ. Dou Enyong αναφέρεται επίσης για τις διμερείς σχέσεις της Κίνας με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, για τα ζητήματα πυρηνικής ενέργειας και περιβάλλοντος και μιλά, τέλος, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού με κινέζικα χαρακτηριστικά, καθώς και για τις σχέσεις ΚΚΚ – ΑΚΕΛ.

 

Όλη η συνέντευξη στο εδώ

Διαβάστε το κύριο θέμα της εφημερίδας αλλά και όλα τα θέματα στη ζώνη συνδρομητών. Μπορείτε να βρείτε παλαιότερες εκδόσεις στο αρχείο της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.