Ζέτα Αιμιλιανίδου: Θα συνεχιστούν και το Δεκέμβριο τα σχέδια επιχειρήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου, για περαιτέρω και λεπτομερή πληροφόρηση σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους, Υπουργείο Οικονομικών, Λευκωσία, Κύπρος

Τα σχέδια Επιχειρήσεων και Εργαζομένων θα συνεχιστούν και για το μήνα Δεκέμβριο δήλωσε η Υπουργός Εργασίας.

Η Ζέτα Αιμλιανίδου κάλεσε σήμερα όσες επιχειρήσεις δεν δικαιούνται να εργαστούν τον Δεκέμβριο, με βάση τα νέα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, σημειώνοντας ότι δικαιούνται να λάβουν επιδότηση 100% εργασιακού κόστους-μέχρι εννέα εργαζόμενους- και στο 97% για επιχειρήσεις που εργοδοτούν περισσότερους από εννέα εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε ότι στις 10-11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα της καταβολής του 13ου μισθού.

Ο 13ος, υπενθύμισε είναι δικαίωμα που προστατεύεται βάση νομοθεσίας και πρόσθεσε ότι επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να καταβάλουν στο προσωπικό τον 13ο λόγω του ότι δεν εργάστηκαν κατά την περίοδο ης πανδημίας μπορούν να προσφύγουν στη βάση ου Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων.