Ζεύγος τουριστών τα νέα θύματα της ασφάλτου

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ζεύγος 49χρονων Γερμανών τουριστών, όταν όχημα σαλούν συγκρούστηκε μετωπικά με το μικρό αυτοκίνητο ενοικιάσεως που οδηγούσαν, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, παρά την κοινότητα Άλασσας.

Όπως ανέφερε ο αξιωματικός δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το σαλούν όχημα που οδηγούσε 60χρονος Ελληνοκύπριος, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα του ζεύγους.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και παρά το ότι φορούσαν ζώνες ασφαλείας και λειτούργησε το σύστημα αερόσακων, το ζεύγος των Γερμανών βρήκε ακαριαίο το θάνατο. Το όχημα ενοικιάσεως μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του ζεύγους.

Ο οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου νοσηλεύεται.

Πρόκειται για το όγδοο θανατηφόρο δυστύχημα για το 2015 στη Λεμεσό με συνολικά τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους εννέα, όσοι δηλαδή ολόκληρη την περσινή χρονιά.

«Οι προσπάθειες της αστυνομίας για εμπέδωση της οδικής συνείδησης στους συνανθρώπους μας είναι γνωστές και επαφίεται πλέον στον ίδιο τον κόσμο που οδηγά στους δρόμους», είπε ο κ.Καφάς.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι μόνο ένα από τα 8 θανατηφόρα σημειώθηκε εντός πόλης, ο υπεύθυνος δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού είπε πως «ίσως οι οδηγοί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να αστυνομευθεί το οδικό δίκτυο στην Επαρχία, ν’ αναπτύσσουν ταχύτητες και να διενεργούν άλλες τροχαίες παρανομίες που μπορεί ωστόσο να αποβούν θανατηφόρες».

Λόγω του δυστυχήματος, η τροχαία έκλεισε για 3 περίπου ώρες το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Λεμεσού – Πλατρών.

* Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News