Ζητά διορισμό ποινικών ανακριτών η οικογένεια του Θανάση Νικολάου – Δεν εμπιστεύονται την Αστυνομία

Νέα ποινική ανάκριση -η τρίτη στη σειρά- για διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του στρατιώτη Θανάση Νικολάου πριν από 16 χρόνια, προσανατολίζεται να διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας, μετά και τις εξελίξεις με τα αποτελέσματα εξετάσεων σε ειδικό οστό του 26χρονου.

Χθες ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας έκριναν σκόπιμο να συναντηθούν με τους δικηγόρους και τους γονείς του Θανάση. Στη συνάντηση, όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», έγινε συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων για να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες.

Επίσης, όπως δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ο εκ των δικηγόρων της οικογένειας Λουκής Λουκαΐδης, θεωρείται σίγουρο ότι θα αρχίσει νέος κύκλος ανακρίσεων. Πρόσθεσε ότι ζητούν να διοριστούν ποινικοί ανακριτές γιατί όπως είπε δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία λόγω λαθών που διαπράχθηκαν στο παρελθόν.

Επίσης, ανέφερε ότι πρότειναν στον Γενικό Εισαγγελέα όπως οριστεί ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας από το εξωτερικό που θα μελετήσει τις δύο εκθέσεις των παθολογοανατόμων από την Ελλάδα οι οποίοι εξέτασαν πρόσφατα το υοειδές οστό του Θανάση, και διαπιστώθηκε στραγγαλισμός και όχι αυτοχειρία.

Ο κ. Λουκαΐδης τόνισε ότι η έρευνα δεν θα βρει τα αίτια, τα οποία είναι γνωστά, αλλά τους υπαίτιους του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.