Ζητά ενημέρωση από την ΠτΒ ο Βαρνάβα για στοιχεία που θα έδινε ο Σιζόπουλος για υπόθεση που «εμπλέκεται»

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρωην Βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα ζητά την επίσημη τοποθέτηση της Βουλής των Αντιπροσώπων σε σχέση με υπόθεση στην  οποία φέρεται να «εμπλέκεται» ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βαρνάβα εξηγεί πως, επειδή παλαιότερα, όπως και σε χθεσινή μεσημβρινή εκπομπή, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2023 στον τηλεοπτικό σταθμό Ωμέγα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι κατέθεσε τα στοιχεία στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την εν λόγω υπόθεση, ζητά να λάβει ενημέρωση εάν κάτι τέτοιο ισχύει.

Στην επιστολή του ο κ. Βαρνάβα αναφέρει πως, «βάση δημοσιευμάτων συγκεκριμένης εφημερίδας, για το εν λόγω μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από σύλληψη συνεταίρου του, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις σε επιχειρηματικές του δραστηριότητες και μετά από την εξέταση της μαρτυρίας του συλληφθέντα και όλων των εγγράφων-τεκμηρίων τα οποία παρέλαβε η αστυνομία, με οδηγίες ανώτερου στελέχους της Γενικής Εισαγγελίας, θα προχωρούσε η διαδικασία άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να ανακριθεί».

Η υπόθεση, προσθέτει, «αφορούσε την ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, όπως επίσης έκδοσης χρυσού διαβατηρίου σε Ιρακινό επενδυτή», ενώ υπογραμμίζει πως ο Γενικός Εισαγγελέας χωρίς κανένα δικαιολογητικό με εντολή του η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Βαρνάβα αναφέρει, «ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων πολλές φορές σε δηλώσεις σας ταχθήκατε υπέρ της πλήρους διαφάνειας, όπως επίσης και εναντίον της διαφθοράς. Προσωπικά, ως πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Αξιωματούχος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, του οποίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και τώρα ως απλό μέλος του Κινήματος, θα ήθελα να σας υποβάλω τα πιο κάτω ερωτήματα ευελπιστώντας ότι θα λάβω τις απαντήσεις σας».

Τα ερωτήματα Βαρνάβα:

  1. Σε ποιο όργανο της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέθεσε, ως ο ίδιος δημόσια αναφέρει, τα εν λόγω στοιχεία;
  2. Τι αφορούσαν τα συγκεκριμένα στοιχεία;
  3. Ποια διαδικασία ακολούθησε η Βουλή των Αντιπροσώπων για την εξέταση των συγκεκριμένων στοιχείων;
  4. Ποιο όργανο της Βουλής των Αντιπροσώπων έλαβε την απόφαση ότι βάση των επικαλούμενων στοιχείων ένα μέλος της του οποίου θα έπρεπε να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για να ανακριθεί, η υπόθεση έκλεισε;
  5. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει την οποιαδήποτε αρμοδιότητα να τοποθετείται σε τέτοιου είδους υποθέσεις που αφορούν μέλη της;

«Είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο της επιστολής μου, ευελπιστώντας ότι θα έχω την απάντηση σας το συντομότερο δυνατό», καταλήγει στην επιστολή του ο Γιώργος Βαρνάβα.

Παρόμοιου τύπου επιστολές  έχουν σταλεί σε όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κοινοβουλετυικών κομμάτων, ζητώντας τους να τοποθετηθούν δημόσια.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy