Ζητά επίσπευση μετακίνησης ασφαλτικών από την περιοχή Ιδαλίου η Επ. Περιβάλλοντος


Μαρίνα Νικολάου: Στο ίδιο έργο θεατές


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Την καθυστέρηση στη μετακίνηση των ρυπογόνων εργοστασίων από την περιοχή Ιδαλίου, συζήτησε χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, με βουλευτές να δηλώνουν απογοήτευση από τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρία.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου είπε πως είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και ότι εξοργίζει το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια συζητήσεων για το ζήτημα δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη. Ζητήσαμε, ανέφερε, επιτακτικά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να υλοποιήσουν άμεσα τη δέσμευσή τους για κλείσιμο των υφιστάμενων ασφαλτικών εργοστασίων στην επαρχία Λευκωσίας, ώστε να τεθεί επιτέλους ένα τέρμα στο μαρτύριο, το οποίο υπόκεινται καθημερινά οι κάτοικοι. «Το δικαίωμα στην υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό θα υπερασπιστούμε για όλους», ανέφερε.

Απογοήτευση εξέφρασε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Το πρόβλημα, είπε, με τα ασφαλτικά στην περιοχή του Δαλιού υφίσταται από το 2013. Εδώ και οκτώ χρόνια, ανέφερε, ο κόσμος ταλαιπωρείται, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Υγείας δεν ασχολείται με τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

«Το δεν είναι δική μου δουλειά, δεν μπορούμε να περιμένουμε να συνεχίσει και να περιμένουν ότι ο κόσμος θα μείνει εκεί», ανέφερε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.