Ζητά σεβασμό των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών η Γερμανία

«Μεγάλη ανησυχία» προκαλούν στο Βερολίνο οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν σχετικά με τα Βαρώσια, με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί όλες τις αποφάσεις των ΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας στην κυβερνητική ενημέρωση σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν, ανέφερε πως «τους τελευταίους μήνες η γερμανική Κυβέρνηση έκανε επανειλημμένες προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι τα αμφισβητούμενα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνον με εποικοδομητικό διάλογο.

Για τον λόγο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση άκουσε με ιδιαίτερη ανησυχία τις δηλώσεις για τα Βαρώσια, αναφέροντας πως το status quo των Βαρωσίων είναι αποτέλεσμα αποφάσεων του ΟΗΕ και του ΣΑ.

«Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί όλες αυτές τις αποφάσεις και να αποδώσει τον έλεγχο της περιοχής στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ. Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθούν κατά την άποψη μας και θέτουν σε κίνδυνο τα θετικά βήματα των τελευταίων μηνών στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και την επίλυση του Κυπριακού».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.