Ζητά σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για αντιμετώπιση των προβλημάτων από Ουκρανικό το ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει ειδικό συμβούλιο ή και σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για συζήτηση εισηγήσεων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.  

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΔΙΞΕ που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η υφήλιος αντιμετωπίζει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και φυσικά η Κύπρος δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Στην περίπτωση της Κύπρου όμως πολύ φοβάμαι ότι οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες γιατί, την επόμενη της άρσης των κυρώσεων εάν κατ’ ευχή έχουμε μια θετική κατάληξη στον πόλεμο της Ουκρανίας, είμαι βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να εισάγουν ρωσικά προϊόντα αλλά και καύσιμα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Στην περίπτωση της Κύπρου όμως, συνέχισε «το 24% της οικονομίας μας αποτελείται από τον τομέα των υπηρεσιών και ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του τομέα έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες ρωσικών κεφαλαίων. Εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε μόνιμα αυτά τα παρά πολύ σημαντικά έσοδα που έρχονται να προσθέσουν στα έσοδα της κυπριακής οικονομίας».

Θέλουμε ανέφερε «να ακούσουμε ένα συγκροτημένο σφαιρικό σχέδιο αντιμετώπισης των πιθανών επιπτώσεων του πολέμου της Ουκρανίας στην κυπριακή οικονομία, κάτι που θα αφορά και το τομέα των υπηρεσιών και όχι μόνο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού».

Ερωτηθείς κατά πόσον το ΔΗΚΟ έχει υποβάλει κάποιες προτάσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών ή προς την Κυβέρνηση, ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε πως «έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει ειδικό συμβούλιο ή και σύσκεψη αρχηγών για να συζητήσουμε και τις δικές μας εισηγήσεις, αλλά να ακούσουμε και τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.