Ζητά τη βοήθεια του κοινού για τις πυρκαγιές η Αστυνομία – «Να επανεξεταστούν οι ποινές»

ΦΩΤΟ: pafospress

Την βοήθεια του κοινού ζητά η Αστυνομία αν έχουν πληροφορίες για τις τελευταίες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Λεμεσό και Πάφο.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρίστος Αντρέου οι πολίτες μπορούν να ενημερώσουν τις αρχές και αυτό μπορεί να γίνει και ανώνυμα.

Πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός έδωσε οδηγίες σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις να εντείνουν τους ελέγχους, ενώ ειδικά στις περιοχές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα πυρκαγιές υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερα και drone για να εντοπιστούν τυχόν ύποπτα πρόσωπα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, το 4% των πυρκαγιών προκλήθηκαν από συστήματα μεταφοράς ηλεκτρισμού, αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι οι μεγαλύτερες.

Πρόσθεσε ότι νούμερο δυο είναι οι κακόβουλες πυρκαγιές κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι ποινές που φαίνεται ότι δεν είναι αποτρεπτικές. Επίσης ο κύριος Θεοπέμπτου αναφέρθηκε και στις μεμονωμένες κατοικίες, ενώ πρόσθεσε ότι και με τις αντιπυρικές ζώνες έχουμε πρόβλημα και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης με την λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.