Ζητά την απομάκρυνση Θεμιστοκλέους από την Επ. Θεσμών ο Δημητρίου με επιστολή στην ΠτΒ

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου, ζητά την απομάκρυνση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή της οποίας προεδρεύει μετά και από τη νέα σεξιστική και χυδαία επίθεση του ακροδεξιού βουλευτή, στην βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου αναφέρει στην επιστολή του, ότι ζητεί την έναρξη των διαδικασιών απομάκρυνσης του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Αναλυτικά: 

Με την παρούσα επιστολή και ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως θέτω ενώπιόν σας το αίτημα ενεργοποίησης των διαδικασιών για απομάκρυνση του Βουλευτή κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή.
Ο λόγος για τον οποίο προβαίνω σε αυτό το αίτημα είναι το γεγονός πως όλοι και όλες είμαστε υπόλογοι πρωτίστως στη Δημοκρατία και στους Δημοκρατικούς Θεσμούς που κληθήκαμε να υπηρετούμε. Ως εκ τούτου θεωρώ απαράδεκτη την πρόσφατη κοινοποίηση του κ. Θεμιστοκλέους, μέσω κοινωνικού δικτύου, η οποία προσβάλλει συνάδελφό μας και εκχυδαϊζει την Επιτροπή στην οποία συμμετέχουμε και η οποία έχει ως κύρια αρμοδιότητα την εμπέδωση της αξιοκρατίας έναντι στους πολίτες.
Συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους, που όχι μόνο προσβάλλουν το έργο της Επιτροπής Θεσμών, προσβάλλουν και την ίδια τη Βουλή και τις αξίες που πρεσβεύει, δεν νοείται να γίνονται αποδεκτές. Εν έτει 2023 και ως εκλελεγμένοι των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλή οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν.
Σίγουρος για τη θετική σας ανταπόκριση, παραμένω στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy