Ζήτησαν στήριξη στου… κουφού την πόρτα

Σε δυναμική κινητοποίηση οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ

Δυναμική, ειρηνική κινητοποίηση έξω από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/08/2020 και ώρα 11:00 π.μ με ομόφωνη απόφαση των Επαρχιακών Τοπικών Συνελεύσεων των μελών της ΠΟΒΕΚ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσίων Αθλημάτων.

«Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλής θέλησης και υπομονής η απόφασή μας για δυναμικά μέτρα ήταν μονόδρομος και υπό τις περιστάσεις επιβεβλημένη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ.

«Ζητήσαμε τη στήριξη του κλάδου μας που εξαρτάται απόλυτα από τον τουρισμό με μείωση του ΦΠΑ και επιστροφή του Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων: Απάντηση καμία. Ζητήσαμε την παρέμβαση της Πολιτείας για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες κάποιων τοπικών Αρχών που λειτουργούν ως πραγματικά “φέουδα”: Ανταπόκριση καμία. Ζητήσαμε από τις τοπικές Αρχές τη στήριξή τους και τη μείωση των ετήσιων τελών της άδειάς μας στην παραλία: Ουδεμία απάντηση», προστίθεται.

«Ζητήσαμε συναντήσεις με υπουργεία για να δούμε από κοινού τρόπους επίλυσης προβλημάτων. Καμία ανταπόκριση πλην ελαχίστων περιπτώσεων (Υφ. Ναυτιλίας) όπου η ανθρώπινη προσέγγιση υπερίσχυσε της ψυχρής και υπεροπτικής συμπεριφοράς των άλλων αρμόδιων φορέων. Όλοι επιδεικνύουν κατανόηση και μένουν ώς εκεί… Η κατανόηση από μόνη της δεν παίρνει φαγητό στις οικογένειές μας κύριοι και πολύ περισσότερο στις οικογένειες των υπαλλήλων μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Θεωρούν δε ότι το κερασάκι στην αδιαφορία των αρμοδίων ήλθε με την απόρριψη της ένστασης του Συνδέσμου όσον αφορά Σχέδια Χρήσης της Παραλίας που οδηγούν στην καταστροφή και στο «θάνατο» τους επαγγελματίες στον κλάδο.

Εκ των πραγμάτων, όπως αναφέρεται, «δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας για διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας. Τη δικαίωση και σωτηρία των επιχειρήσεών μας, των εργαζομένων μας, τη δημιουργία ενός ενιαίου σχεδίου χρήσης των παραλιών για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των παρόχων όσο και των χρηστών των υπηρεσιών μας».

«Καλούμε την Πολιτεία και κυρίως τα Αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να παρέμβουν άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες. Καλούμε επίσης τις τοπικές Αρχές, που με την ανοχή και ανυπαρξία της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών προβαίνουν σε αυθαιρεσίες κλείνοντας, μετακινώντας και στοιβάζοντας πόστα θαλασσίων αθλημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και την υγεία των επιχειρηματιών, να σταματήσουν κάθε ενέργεια και να στηρίξουν έναν ενιαίο φορέα και ένα ενιαίο σχέδιο χρήσης των παραλιών», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Θα παραμείνουμε μαχητές, όπως διαχρονικά είμαστε, για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και νομικό καθεστώς που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα για το επάγγελμα, θα παρέχονται οι υπηρεσίες μας σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας προς ντόπιους και τουρίστες», καταλήγει η ΠΟΒΕΚ.