Ζητείται παρέκκλιση για την καύση των ελαστικών

Μετέωρο παραμένει το εγχείρημα μεταφοράς των ελαστικών από το Λατομείο Λατούρος για καύση σε χώρο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, την ώρα που το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος ασκεί πιέσεις για ολοκλήρωση της μεταφοράς εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Παρά την πολιτική απόφαση για μεταφορά των ελαστικών στο χώρο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού που βρίσκεται πλησίον του ΟΕΔΑ Πενακώμου, η μεταφορά δεν έχει αρχίσει, καθώς απαιτείται αδειοδότηση του χώρου, κάτι που ακόμη δεν έχει επιτευχθεί. Η υπόθεση της αδειοδότησης έχει ήδη αποσταλεί στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, το οποίο καλείται να την εξετάσει και να εκδώσει σχετική απόφαση. Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει την αίτηση προς το Συμβούλιο, το οποίο καλείται να την εξετάσει και να δώσει την άδεια κατά παρέκκλιση, καθώς στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χώρος μεταφοράς δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόνοια για τέτοιου είδους εγκατάσταση.

Όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Χαραυγή», το Τμήμα Πολεοδομίας κάνει αγώνα δρόμου για να ρυθμίσει και το ζήτημα της όδευσης προς το λατομείο όπου θα φυλάσσονται τα ελαστικά, καθώς μέρος του δρόμου προς το λατομείο δεν είναι εγγεγραμμένος. Πρόκειται για σημαντικά χωροταξικά ζητήματα, η ρύθμιση των οποίων απαιτείται πριν την έκδοση της πολεοδομικής άδειας. Στο μεταξύ ήδη στο χώρο όπου θα μεταφερθούν τα ελαστικά υπάρχει φύλαξη επί 24ώρου βάσεως. Όπως επεξήγησε στην εφημερίδα «Χαραυγή» τόσο η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου όσο και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, υπάρχουν στο χώρο επαρκείς υποδομές πυρόσβεσης όπως τυλιχτήρες πυρόσβεσης και επαρκείς ποσότητες νερού για τις ανάγκες κατάσβεσης σε περίπτωση που χρειαστεί η κατάσβεση πυρκαγιάς. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω πρόκλησης φωτιάς στο χώρο, δύναται, όπως είπε ο κ. Κεττής, να ανταποκριθούν τα στελέχη της ΕΜΑΚ με έδρα την Κοφίνου σε χρόνο λιγότερο των δέκα λεπτών. Ήδη λήφθηκαν μέτρα για φύλαξη των ελαστικών σε στοιβάδες.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.