Ζητήθηκε βοήθεια από την «τουρκική πρεσβεία» για να πληρωθούν τα άτομα που εργάζονται στην ΚΔ

Η Kıbrıs (29.04.20) γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Φαίζ Σουτσούογλου, μιλώντας στη «βουλή» έκανε αναφορά και στους Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπε: «Ετοιμάσαμε μελέτη για αυτό το θέμα και θα τη διαβιβάσουμε στο υπουργικό συμβούλιο. Ζητήσαμε πληρωμή ύψους 1,000 Τουρκικών Λιρών για 2,000 εργαζόμενους από τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπους που εργάζονται στο νότο αλλά και για μεροκαματιάρηδες». Ανέφερε πως ζήτησαν επίσης βοήθεια από την Τουρκική πρεσβεία για το θέμα στην οποία διαβίβασαν την μελέτη που ετοιμάστηκε. «Ελπίζουμε ο αριθμός των ατόμων αυτών να μην ξεπεράσει τις 2,000», είπε.

Ο Σουτσούογλου αναφέρθηκε και στο επίδομα των 1,500 ΤΛ που η «κυβέρνηση» θα δώσει ως επίδομα λόγω της κρίσης που προέκυψε με τον ιό COVID-19 και δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έγιναν 49,405 αιτήσεις. Είπε πως οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 60,000.

Ανέφερε επίσης πως οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν σήμερα και ότι μέχρι τις 4 Μαΐου αναμένεται να αρχίσουν και οι υπόλοιπες πληρωμές. Είπε πως υπάρχει κονδύλι ύψους 90 εκατομμυρίων ΤΛ για την πληρωμή του επιδόματος των 1,500 ΤΛ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.