Ζητούν μειωμένους λογαριασμούς οι φοιτητές – Επιστολή προς ΥΠΕΣ, ΑΗΚ και Υδατοπρομήθεια

Η Προοδευτική Κ.Φ. ζητά τη δημιουργία κοινωνικών τιμολογίων για φοιτητές

Μειωμένους λογαριασμούς σε ρεύμα και νερό ζητούν οι φοιτητές, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν από το αποπνικτικό κόστος διαβίωσης που μαστίζει τη φοιτητική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, απέστειλε επιστολές σε Υπουργείο Εσωτερικών, ΑΗΚ και Υδατοπρομήθεια, ζητώντας τη δημιουργία κοινωνικών τιμολογίων για φοιτητές, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, επισημαίνοντας πως «το κόστος των ενοικίων σε συνδυασμό με τη συνολική αύξηση του κόστους διαβίωσης των φοιτητών και των οικογενειών τους είναι σήμερα το κυριότερο πρόβλημα που υψώνεται μπροστά τους».

Στην επιστολή της η Προοδευτική Κ.Φ. σημειώνει επίσης, πως «ένεκα της προετοιμασίας των νεοεισερχόμενων φοιτητών για εξεύρεση φοιτητικής κατοικίας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά αλλά και της εκ νέου αναζήτησης των υφιστάμενων φοιτητών για διαμερίσματα, διαπιστώνουμε πως οι τιμές των ενοικίων αδιαμφισβήτητα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

Μάλιστα, η φοιτητική παράταξη υποδεικνύει πως εκατοντάδες φοιτητές αναγκάστηκαν να αναβάλλουν τις σπουδές τους ή να τις διακόψουν, λόγω του υπέρογκου κόστους διαβίωσης, ενώ αρκετοί εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Ως εκ τούτου, η Προοδευτική Κ.Φ. προτείνει τη δημιουργία κοινωνικών τιμολογίων για φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων για λογαριασμούς σε ρεύμα και νερό.

Καταληκτικά, η φοιτητική παράταξή ζητά από ΥΠΕΣ, ΑΗΚ και Υδατοπρομήθεια, η πρόταση της να εξεταστεί με τη πρέπουσα σημασία αφού «λόγω των συνεχώς αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών πολλοί φοιτητές στερούνται του δικαιώματος του για εξασφάλιση σπουδών με ζωή και αξιοπρέπεια».

«Η παραχώρηση κοινωνικών τιμολογίων θα είναι για πολλούς φοιτητές μια τεράστια ανάσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Αναμένουμε την ανταπόκριση σας», υπογραμμίζει στην επιστολή της η  Προοδευτική Κ.Φ.

Επισυνάπτεται η επιστολή προς  Υπουργό Εσωτερικών, ΑΗΚ, Υδατοπρομήθεια
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy