Ζητούν στοιχεία για πιθανές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τη διεθνή κρίση

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος, για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίας, ώστε να εξεταστούν «οι πιθανές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τις εξελίξεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και η αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων και δράσεων από την Κύπρο».

Την επιστολή η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών υπογράφουν τέσσερις βουλευτές του ΑΚΕΛ (Γιώργος Λουκαΐδης, Άριστος Δαμιανού, Άντρος Καυκαλιάς και Χρίστος Χριστοφίδης) και σ’ αυτή ζητείται όπως στην ειδική συνεδρία κληθούν να συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών.

Σε δηλώσεις του ο Α. Καυκαλιάς τόνισε ότι: «Κρίνουμε αναγκαία και επείγουσα τη συζήτηση του θέματος, έτσι ώστε να δοθεί ολοκληρωμένη ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές και φορείς, αναφορικά με το πραγματικό μέγεθος έκθεσης τραπεζών και επιχειρήσεων, σε ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις μετά και την κατάρρευση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, καθώς και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν άλλα τραπεζικά ιδρύματα διεθνώς». Ανέφερε επίσης ότι στη συνεδρία θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να προκύπτουν συστημικοί κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία.

Όπως ανέφερε ο Α. Καυκαλιάς, το ΑΚΕΛ προτίθεται να θέσει τα πιο πάνω ζητήματα κατά την επικείμενη συνάντηση της Επιτροπής Οικονομικών με τον Υπουργό Οικονομικών, την ερχόμενη Δευτέρα (27/3). Τόνισε ωστόσο ότι απαιτείται η πραγματοποίηση και μιας ειδικής συνεδρίας στην παρουσία όλων των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών και εμπλεκόμενων φορέων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy