Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα

Με τη συμμετοχή του κοινού στην εξέλιξη της ιστορίας


Ένα καινοτόμο οπτικοακουστικό πρόγραμμα έμπνευσης της Λήδας Βαρβαρούση εικονογράφου, συγγραφέα, performer- κυρίως για παιδιά αλλά και για ενήλικες. Πρόκειται για μία διαδραστική και ψυχαγωγική αφήγηση με ταυτόχρονη ζωγραφική απεικόνιση επάνω σε μεγάλη επιφάνεια. Το κοινό συμμετέχει με προτάσεις του στην εξέλιξη της ιστορίας, οι οποίες οπτικοποιούνται αυτομάτως με τη γρήγορη σκιτσογράφηση της εικονογράφου, που επιστρατεύει τον αυτοσχεδιασμό, το σωματικό θέατρο και το τραγούδι, για να ζωντανέψει τα «παραμυθένια ταξίδια» της. Η θεωρία στην πράξη!

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Διδάχθηκε ζωγραφική κοντά στους εικαστικούς Ελένη Αντωνίου και Δημήτρη Μάζη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Εικαστικών Τεχνών Βακαλό (ζωγραφική, γραφιστική, εικονογράφηση, φωτογραφία).

Με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα», συνεργάζεται στενά με σχολεία, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες και δήμους για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με τη συνεργασία: Πανεπιστήμιο Κύπρου – Γραφείο Αποφοίτων

Λευκωσία, Αίθουσα 010, Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστημιούπολη Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ώρα 16:30 Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22894356, ηλεκτρ. διεύθυνση: alumni@ucy.ac.cy

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45