Ζωή Δωροθέα Πανά στον Astra : Διανύουμε μια παρόμοια περίοδο με εκείνη του lockdown

Ανησυχία για την αναζωπύρωση και την εγχώρια εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα εξέφρασε το μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας του Υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό Ζωή Δωροθέα Πανά, με αφορμή την αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι πρέπει να δουν άμεσα την έξαρση του προβλήματος και πως θα ελεγχθεί. Πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ή είναι πιο δυσμενή το επόμενο διάστημα θα επακολουθήσουν και σοβαρά νοσούντες και θάνατοι.

Η Ζωή Δωροθέα Πανά τόνισε δε ότι διανύουμε μια παρόμοια περίοδο με εκείνη του lockdown και κάλεσε τον κόσμο να συμμορφώνεται με τα μέτρα και να υποδεικνύει την τρομερή υπευθυνότητα και ευαισθητοποίηση που είχε το πρώτο διάστημα.

Ανέφερε ακόμα ότι επειδή δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι τα μέτρα προφύλαξης και ελέγχου. Εξέφρασε την ευχή ότι θα είναι απλά μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων και θα ακολουθήσει η ύφεση. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να δουν σε βάθος ορισμένου χρόνου τι τάσεις υπάρχουν και ποια είναι η γενικότερη εικόνα στην Κύπρο.