Ζορλού Τορέ: Πρέπει να ανοίξουν και νέες παραλίες στο Βαρώσι

Pentaliotis Panayiotis
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αναγκαίο θεωρεί ο «πρόεδρος της βουλής» στα κατεχόμενα, Ζορλού Τορέ, να ανοίξουν και νέες παραλίες στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, λέγοντας ότι έγιναν κάποιες ρυθμίσεις σε σχέση με το περιβάλλον στους δημόσιους χώρους στο Βαρώσι, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για έδαφος του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στις δηλώσεις Τορέ στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή στα κατεχόμενα όπου είπε επίσης ότι όσοι διεκδικούν τις περιουσίες τους στο Βαρώσι μπορούν να προσφύγουν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», όπου οι αιτήσεις πρέπει να εξεταστούν γρήγορα και να γίνουν περαιτέρω βήματα. «Το μέρος εκείνο έμεινε αρκετό καιρό αδρανές. Επομένως, είναι αναγκαίο να ανοίξουν νέες παραλίες στην περιοχή και να δοθούν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τορέ είπε ότι η λύση της ομοσπονδίας συζητείται από τότε που ο ίδιος ήταν νέος. Επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν εγκατέλειψαν την ιδέα της ένωσης με την Ελλάδα από το 1960 και απέκλεισαν τους Τουρκοκύπριους μέχρι το 1974, ο Ζορλού Τορέ είπε ότι η Κύπρος αυτή την στιγμή είναι μοιρασμένη στα δυο. «Στον νότο υπάρχει η κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων και στον βορρά έχουμε το ανεξάρτητο τουρκικό κράτος μας. Το όνομά του είναι τδβκ. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε αυτή την ανεξαρτησία. Επί 50 χρόνια οι ηγέτες μας συζητούσαν κατά πόσο μπορούμε να βρεθούμε κάτω από μια ομοσπονδιακή στέγη με τους Ελληνοκύπριους. Η Τουρκία στήριξε αυτές τις συνομιλίες. Εγώ ήμουν ένας από αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει ομοσπονδία με τους Ελληνοκύπριους. Υπερασπιζόμουν την τδβκ. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε και να εδραιώσουμε την τδβκ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.


Οι Ε/κ, υποστήριξε, είναι αυτοί που απέρριπταν την ομοσπονδία εδώ και 50 χρόνια, δεν πρόκειται να έρθουν κοντά σε μια συμφωνία για δύο κράτη και θα υποστηρίζουν το ενιαίο κράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Τορέ, αναδείχθηκε η σημασία του ψευδοκράτους στις μεταβαλλόμενες συνθήκες παγκοσμίως, κάτι το οποίο υποδεικνύουν και οι συγκυρίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να υπερασπιστούν, πρόσθεσε, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στην «Γαλάζια Πατρίδα» μαζί με την Τουρκία. «Έχουμε μία και μοναδική εγγύηση, την μητέρα πατρίδα Τουρκία και τον ηρωικό τουρκικό στρατό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.