Ζορλού Τορέ: Υπέρ ανοίγματος σημείου διέλευσης στην Λουρουτζίνα με… προϋποθέσεις

O «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ δήλωσε ότι στο παρελθόν το χωριό Λουρουτζίνα διέθετε πολλούς κατοίκους, όμως σήμερα μειώθηκε ο πληθυσμός του και πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ν’ αυξηθεί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Τορέ επισκέφθηκε χθες το χωριό όπου ήταν το καθιερωμένο πανηγύρι και σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά σημεία διέλευσης ανάμεσα στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού, είπε ότι «αν επιτευχθεί συμφωνία, μπορεί να γίνει και σε αυτή την περιοχή μια τέτοια εργασία».

Αρκεί, συνέχισε, να μην προκληθεί ζημιά στην «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – και στο γεγονός ότι είναι «κράτος», όπως υποστήριξε. «Να ξέρουν όλοι πως είναι τα σύνορά μας, πως τα σύνορα από τον νότο αρχίζουν από εκεί που έρχονται. Στο μέρος που τελειώνουν τα δικά τους σύνορα αρχίζουν τα δικά μας σύνορα. Δεν είναι δυνατόν να το αλλάξουμε αυτό, διότι πλέον είμαστε κράτος. Το κράτος μας είναι εθνικό κράτος πλέον».

Ο κ. Τορέ είπε ότι καθήκον όλων είναι να στηρίξουν αυτό το «εθνικό κράτος», τα εδάφη του, τα χωριά του και τους οικισμούς του.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.