Αλλάζουν οι κατηγορίες κατά του διευθυντή της κλινικής ΩΡΛ στο ΓΝ Λάρνακας

Αναβολή για τις 27 Απριλίου του 2017 πήρε η δίκη του Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνη Αριστοδήμου, ο οποίος αντιμετωπίζει 20 κατηγορίες, σε σχέση με υπόθεση χρηματισμού.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση, έκανε δεκτό το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής, για τροποποίηση κατηγορητηρίου της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ήταν ορισμένη για ακρόαση προχθές, αναβλήθηκε μετά από αίτημα για τροποποίηση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης, το οποίο υποβλήθηκε προς το δικαστήριο από την πλευρά της κατηγορούσας Αρχής.

Κατά τη σημερινή διαδικασία και αφού προηγήθηκε διαβούλευση μεταξύ εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας και των δικηγόρων υπεράσπισης, εκδηλώθηκε η πρόθεση παραδοχής εκ μέρους του κατηγορουμένου.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο η κατηγορούσα Αρχή, με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου “υπάρχει ένδειξη παραδοχής” εκ μέρους του κατηγορουμένου, ζητώντας παράλληλα την εκ νέου αναβολή της υπόθεσης, με σκοπό την ετοιμασία του κειμένου γεγονότων.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Σάββας Αγγελίδης, εξέφρασε στο δικαστήριο την πρόθεση να προβούν σε διευθετήσεις για επιστροφή του ποσού.

Η διαδικασία για την υπόθεση του Δάφνη Αριστοδήμου ορίστηκε εκ νέου στις 27 Απριλίου, στις 09:00.

Ο Δάφνης Αριστοδήμου αντιμετωπίζει 20 κατηγορίες σε σχέση με τα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο της υπόθεσης έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος αφορούν την περίοδο 2008 -2011 και το ποσό που φέρεται να έλαβε είναι 3.000 ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy