Έξω φρενών οι εστιάτορες – Casus Belli το υγειονομικό πρωτόκολλο – Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις αν δεν αλλάξει

Πολλοί χώροι εστίασης που δικαιούνται δεν θα επαναλειτουργήσουν σήμερα, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.

Κάποιοι, είπε, ίσως προτιμήσουν να ανοίξουν για να διαπιστωθεί πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ενώ άλλοι δεν θα ανοίξουν καθώς και ο καιρός ακόμη δεν το επιτρέπει.

Έχουμε αίσθηση ευθύνης και μπορούν να λειτουργούν οι χώροι εστίασης χωρίς να διασπείρουν τον ιό, τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Αντωνίου, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα διαφοροποιούνται καθημερινά. Υπάρχουν στοιχεία, ανέφερε, σε ποιους χώρους διασπείρονται τα κρούσματα κορωνοϊού και πρέπει να εξεταστούν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σε δυο βδομάδες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

 

 Εξοργισμένα είναι τα περισσότερα μέλη του ΠΑΣΙΚΑ για τα περισσότερα από τα μέτρα που έχουν τεθεί στο πρωτόκολλα για τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής και τα οποία χρήζουν διευκρίνισης, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ συνδέσμου Φάνος Λεβέντης.

Πρόσθεσε ότι αναμένει να ξεκαθαρίσει σύντομα το πως θα λειτουργήσει το πρωτόκολλο, διαφορετικά είναι κάζους μπέλι για δυναμικές κινητοποιήσεις, τόνισε. Διερωτήθηκε ποιος θα κρίνει αν η μουσική είναι ξεσηκωτική και αν θα πρέπει να λικνίζονται οι πελάτες ή όχι. 7

Γελά και το παρδαλό κατσίκι για όλα αυτά, αλλά και για τη μάσκα που πρέπει να φορούν τα άτομα των οκτώ στο τραπέζι αν δεν μασούν, είπε. Χίλιες φορές καλύτερα να μας πουν ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε παρά να είναι στην υποκειμενική κρίση του καθενός που θα κάνει τον έλεγχο να υποβάλει πρόστιμο χιλιάδων ευρώ στον επιχειρηματία, ανέφερε ο κύριος Λεβέντης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy