8ήμερη κράτηση σε δύο Γεωργιανούς για τη ληστεία στην υπεραγορά Στέλιος

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δύο Γεωργιανοί για την επεισοδιακή ληστεία στην υπεραγορά Στέλιος που διαπράχθηκε αργά το απόγευμα χθες. Συλληφθέντες είναι ο Γεώργιος Λεωνίδης, 31 ετών και ο Δημήτρης Γαβριηλίδης, 30 ετών εναντίον των οποίων διερευνώνται αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και ένοπλης ληστείας. Εναντίον του Λεωνίδη διερευνάται και υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης αφού είναι το πρόσωπο που διέπραξε τη ληστεία και ενώ έτρεχε για να διαφύγει κτυπούσε πολίτες που τον καταδίωκαν με σιδερένιο λοστό.

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 8 το βράδυ χθες. Την ώρα που Βούλγαρος υπάλληλος της υπεραγοράς κατευθυνόταν από λυόμενο υποστατικό πώλησης κυλίνδρων υγραερίου προς την κύρια είσοδο της υπεραγοράς μεταφέροντας μαζί του συρτάρι ταμειακής μηχανής με τις εισπράξεις, κτυπήθηκε από πίσω, στην κεφαλή, από τον Λεωνίδη με σιδερένιο λοστό που χρησιμοποιείται για την αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτων. Ο Βούλγαρος έπεσε στο έδαφος και ο δράστης άρπαξε το συρτάρι της ταμειακής με ποσό 2750 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Στο χώρο τον ανέμενε αυτοκίνητο διαφυγής ο οδηγός του οποίου όμως τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας τον όταν αντιλήφθηκε ότι τον καταδίωκαν ο Βούλγαρος που είχε κτυπηθεί μαζί με άλλο πολίτη. Ο Λεωνίδης κατευθύνθηκε προς Άγιους Ανάργυρους αλλά σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη σκηνή ανακόπηκε από τους πολίτες που τον καταδίωκαν. Συνέχισε να είναι επιθετικός όμως κτυπώντας τον ένα από τους πολίτες που τον ανέκοψαν και πάλι με το λοστό σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Ο 31χρονος συνελήφθη από την αστυνομία και στο σημείο εκείνο εντοπίστηκε ποσό 950 ευρώ. Επίσης, στη διαδρομή της καταδίωξης βρέθηκαν σκορπισμένα άλλα 1680 ευρώ, συνολικά δηλαδή σχεδόν ολόκληρο το ποσό της κλοπής. Ο Λεωνίδης παραδέχθηκε ενοχή κατονομάζοντας ως οδηγό του αυτοκινήτου διαφυγής τον Γαβριηλίδη. Είπε επίσης στην αστυνομία ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν και τρίτο πρόσωπο που καταζητείται.

Ο Γαβριηλίδης συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία και αρνείται ανάμιξη στην υπόθεση. Ο υπάλληλος της υπεραγοράς και οι δύο πολίτες που καταδίωξαν το δράστη μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών για εκδορές και μώλωπες σε διάφορα σημεία των σωμάτων τους.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.