Α. Καυκαλιάς: «Η κατοχύρωση του χαλουμιού αποτελεί ορόσημο για το παραδοσιακό μας προϊόν»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε την Τρίτη (30/03), ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Άντρος Καυκαλίας, σχετικά με τη κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Αναλυτικά:

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εγγραφή του χαλουμιού ως Προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, αποτελεί αναμφίβολα ορόσημο για το παραδοσιακό μας προϊόν και ασφαλώς τη χαιρετίζουμε.

Η απόφαση ισχυροποιεί τη θέση του παραδοσιακού μας προϊόντος στις διεθνείς αγορές ως ένα αποκλειστικά κυπριακό προϊόν.

Ως ΑΚΕΛ στηρίξαμε με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια την αίτηση κατοχύρωσης και σταθήκαμε με προσήλωση και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του στόχου.

Η κατοχύρωση του χαλουμιού, όμως, δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου. Η διαχείριση της επόμενης μέρας είναι επίσης σημαντικό στοίχημα, το οποίο πρέπει να κερδηθεί. Τώρα είναι η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να εκπονήσει σχέδιο στήριξης του τομέα, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιήσει τις τεράστιες, ομολογουμένως, προοπτικές που διανοίγονται για την εμπορία του χαλουμιού διεθνώς. Προς όφελος των Κυπρίων παραγωγών και της οικονομίας του τόπου στο σύνολό της».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy