Ακάρ: Είμαστε υπέρ της ειρήνης αλλά δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα


Είμαστε υπέρ της ειρήνης αλλά δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή των διοικητών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Aκάρ  δήλωσε ότι είναι προγραμματισμένη για αύριο η πέμπτη τεχνική συνάντηση μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθούν ‘διαδικασίες αποφυγής συγκρούσεων’. Ο Χουλούσι Ακάρ πρόσθεσε ότι “φυσικά είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, τα υποστηρίζουμε, αλλά δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσον και των αδελφών μας στην ‘τδβκ’.

Η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί συνεχώς λέξεις όπως ‘παρενόχληση, ένταση, επίθεση’. Τι παρενόχληση, τι ένταση; Αυτό που κάνουμε είναι καθαρά τεχνικό, επιστημονικό, μια δραστηριότητα που διεξάγουμε στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας μας, που δηλώσαμε το 2004. Υπήρξαν δραστηριότητες εκεί κατά το παρελθόν. Δεν είναι κάτι νέο”.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News