ΑΚΕΛ για συνέντευξη ΠτΔ: Καμία έκπληξη από την «επίθεση» στα κόμματα και τη μη ανάληψη ευθύνης

Συνέντευξη στην τηλεόραση του «Άλφα» παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε για τα δεινά που αφήνει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μεταξύ άλλων προτίμησε να «επιτεθεί» στα κόμματα της αντιπολίτευσης και να τα κατηγορήσει για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Για τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη και τα όσα λέχθηκαν, παρενέβη ο Γιώργος Λουκαϊδης, ο οποίος με γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι δεν εκπλήσσεται από τη μή ανάληψη ευθύνης από τους Κυβερνώντες.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ:

O Πρόεδρος Αναστασιάδης στην συνέντευξη του στην τηλεόραση του «Άλφα», κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, με τη γνωστή αλαζονεία και ειρωνεία του, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για προεκλογικές σκοπιμότητες και μας συνέστησε να μην ανησυχούμε ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Ασφαλώς καμία έκπληξη αφού αναφερόμαστε σ’ ένα Πρόεδρο και μια κυβέρνηση που ουδέποτε ανέλαβαν την ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Ούτε και αναμέναμε συνακόλουθα να συναισθανθεί ότι το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για την εξεύρεση συναίνεσης βαρύνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα όταν ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας.

Όταν στην περίοδο της πανδημίας, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή προβληματισμούς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν τα κυβερνητικά νομοσχέδια πλην ενός, εύκολα ο καθένας μπορεί να κρίνει αν καθοδηγηθήκαμε από σκοπιμότητες ή από υπευθυνότητα.

Όπως ο καθένας μπορεί να κρίνει αν οι θέσεις που τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την αρχή εξέφρασαν για το ν/σ των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες καθορίστηκαν από προεκλογικές σκοπιμότητες ή αν είναι ο ετσιθελισμός, η αλαζονεία και οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού που τους οδήγησαν να βάλουν ταφόπλακα στο υπό αναφορά νομοσχέδιο.

Το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ο,τιδήποτε για να κάνει αντιπολίτευση. Είναι αμέτρητα τα όσα καταλογίζουν οι πολίτες σε αυτή την κυβέρνηση. Τέλος, ας μας επιτρέψει ο κ. Αναστασιάδης να συνεχίσουμε ανησυχούμε γιατί δυστυχώς στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης