ΑΚΕΛ: Καλεί ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ να αποφασίσουν: ‘Η με τους εργοδότες ή με τους εργαζόμενους

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τοποθετηθούν επιτέλους υπέρ ή εναντίον της νομοθεσίας ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος, τι και ποιους υποστηρίζει αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ σχετικά με την αναβολή που έχει πάρει η συσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

«Συστράτευση ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με τις εργοδοτικές οργανώσεις σε βάρος της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων

«Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας για την προσπάθεια, πρώτιστα του ΔΗΣΥ, καθώς και των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, να αποτρέψουν την ψήφιση της νομοθεσίας περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, συστρατετευόμενοι με τις απαιτήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία αποσκοπεί στη σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, η οποία θα συμβάλει στην πιο στοχευμένη αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, καθώς και στην αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με διάφορες προφάσεις, εδώ και ένα χρόνο, οι κυβερνώντες καθυστερούν την ψήφιση του νόμου εξυπηρετώντας τα εργοδοτικά συμφέροντα σε βάρος της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τοποθετηθούν επιτέλους υπέρ ή εναντίον της νομοθεσίας ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος, τι και ποιους υποστηρίζει.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.