Είναι κατανοητή η δυσκολία του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου να απαντήσει πώς θα συγκεράσει διαμετρικά αντίθετες θέσεις στα ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού μεταξύ του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της Αλληλεγγύης, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του ιδίου, ή εκείνων που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε Τουρκικό προτεκτοράτο, περιλαμβάνοντας σε αυτούς και το ΑΚΕΛ, το κόμμα τονίζει ότι η τακτική του Προέδρου του ΔΗΚΟ να διαστρεβλώνει και να λέει ψέματα για τις θέσεις του ΑΚΕΛ δεν μπορεί να αποκρύψει τις διαφορετικές θέσεις μεταξύ των τριών κομμάτων στο Κυπριακό, διαφορετικές όχι σε επιμέρους ζητήματα αλλά αναφορικά με τον ίδιο τον επιδιωκόμενο στόχο.

Η τακτική της διαστρέβλωσης και των ψεμάτων του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου δεν μπορεί επίσης να αποκρύψει την ανυπαρξία ρεαλιστικής πρότασης που να στηρίζεται ασφαλώς σε αρχές για μια λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει την Κύπρο και το λαό μας, προσθέτει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Τονίζει ότι οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν, εκτός από αρνητισμό και απόρριψη, έχει τίποτε συγκεκριμένο να προτείνει ο κ. Παπαδόπουλος πέραν από μεγαλόστομα συνθήματα και κενές περιεχομένου διακηρύξεις; Η τύχη της Κύπρου και του λαού μας είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στο έλεος πολιτικών και συνθημάτων που δοκιμάστηκαν κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και δεν οδηγούν πουθενά παρά σε νέα τετελεσμένα και στη συντήρηση της τουρκικής κατοχής και της ντε φάκτο διχοτόμησης.

Ο λαός ξέρει ότι το ΑΚΕΛ με συνέπεια και πατριωτισμό στηρίζει τη λύση του Κυπριακού μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο και τις διαχρονικές αρχές της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανένας αφορισμός και καμία ύβρις από μέρους του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου δεν μπορούν να πλήξουν την αποδεδειγμένη συνέπεια και πατριωτισμό του ΑΚΕΛ.