Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, Λευκωσία, Κύπρος.Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος στο χθεσινό του μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 1ης Απριλίου, είπε: «Μας παρέδωσαν μια πατρίδα ελεύθερη και εμείς φανήκαμε ανάξιοι να την υπηρετήσουμε.
Το εγώ επικράτησε του εμείς, ο διχασμός και η εθνοκαπηλεία επέτρεψε στη Χούντα των Αθηνών τη διάπραξη μιας προδοσίας με καταστροφικές συνέπειες, ανάλογες της Μικρασιατικής τραγωδίας».

Οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος δεν προσφέρονται για να επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανιστόρητα αφηγήματα αναφορικά με την κυπριακή τραγωδία τα οποία προκαλούν την ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού μας, αναφέρει σε απαντητική του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.
«Δεν είναι ούτε ο λαός της Κύπρου, ούτε όλες συλλήβδην οι δυνάμεις του τόπου που στάθηκαν ανάξιοι να υπηρετήσουν την πατρίδα. Είναι μόνο εκείνοι που συνέργησαν στην προδοσία του τόπου και οργάνωσαν, όχι «διχασμό», όπως ισχυρίζεται ο κ. Αναστασιάδης, αλλά την κατάλυση της Δημοκρατίας και τη διχοτόμηση της πατρίδας μας».

Επιπλέον το ΑΚΕΛ τονίζει ότι όποιος εκμεταλλεύεται τις δύσκολες ώρες που διανύει η Κύπρος για να προβεί σε προκλητικές αναφορές ματαιοπονεί.

Όποιος εκμεταλλεύεται το πνεύμα συνεννόησης που επιδεικνύουν αυτές τις ώρες λαός και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, νομίζοντας ότι θα μείνουν αναπάντητες προκλητικές αναφορές για την ιστορία της πατρίδας μας, αφ’ ενός ματαιοπονεί και αφ’ ετέρου δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στο κλίμα που πρέπει να υπάρχει τέτοιες στιγμές.