ΑΚΕΛ για οικονομία: Έστησαν μια οικονομία της αρπακτής και του πρόσκαιρου κέρδους

Τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη – Συναγερμού αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο για το μοντέλο που ακολουθεί στην οικονομία. Έστησαν μια οικονομία της αρπακτής και του πρόσκαιρου κέρδους και σήμερα καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, αναφέρει με δήλωση του ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης

«Αν η Κυβέρνηση ήταν σοβαρή στις προθέσεις της για τη δημιουργία νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, δεν θα προσπαθούσε συνεχώς να βρίσκει τρόπους να παρακάμψει κριτήρια και κανονισμούς για την παραχώρηση διαβατηρίων και θα άφηνε στο παρελθόν το φαγοπότι δισεκατομμυρίων που έστησε και διέσυρε τη χώρα διεθνώς», αναφέρει ο κ. Πολυκάρπου.

«Αν η Κυβέρνηση ήταν σοβαρή στις προθέσεις της δεν θα άφηνε συνεχώς απροστάτευτους τους εργαζόμενους, απαξιώνοντας τις προτάσεις για κατοχύρωση κατώτατου μισθού και ελάχιστων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και για νομοθετική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων», προσθέτει.

«Αν η Κυβέρνηση ήταν σοβαρή στις προθέσεις της δεν θα στοιχιζόταν με κάθε ευκαιρία πίσω από τα συμφέροντα των τραπεζών, αγνοώντας ακόμα και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα φρόντιζε να προστατεύσει τους δανειολήπτες απέναντι στην αυθαιρεσία των τραπεζών.

Όπως λέει το κυβερνών Κόμμα στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις. Με αυτές τις πράξεις η Κυβέρνηση Συναγερμού βάζει το συμφέρον των λίγων και προνομιούχων πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας και των εργαζομένων.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.