Ανάγκη εκπροσώπησης της ΕΕ στην πενταμερή

Στην ανάγκη εκπροσώπησης της ΕΕ στην πενταμερή, συμφώνησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι 2 είχαν χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ σήμερα ο κύριος Αναστασιάδης θα επικοινωνήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην συνομιλία που είχαν οι κύριοι Αναστασιάδης και Φον Ντερ Λάιεν, «συμφώνησαν στην ανάγκη εκπροσώπησης της ΕΕ στην πενταμερή, αλλά και ουσιαστικής εμπλοκής της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη, ανάμεσα σε άλλα, και το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι και μετά από μια ενδεχόμενη λύση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν τα εμπλεκόμενα μέρη για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της άτυπης πενταμερούς, στη Γενεύη την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυρίου Κούσιου, συζήτησε με την Πρόεδρο της Κομισιόν και το θέμα των εμβολίων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για τον ρόλο και τη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ιδιαίτερα η Πρόεδρος της και η Επίτροπος για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου, στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα κράτη μέλη τόσο για αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για την επίτευξη του στόχου για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.