Αναμονή οκτώ μηνών για το διάταγμα μέτρων στήριξης του τουρισμού

Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τον ΥΠΟΙΚ να το εκδώσει αμέσως για να νιώθουν ασφάλεια οι καταναλωτές 

 

O Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να εκδώσει αμέσως το σχετικό διάταγμα σε σχέση με το νόμο περί Λήψης Εκτάκτων Μέτρων στον Τομέα του Τουρισμού, για να νιώθουν οι καταναλωτές ότι οι πιστωτικές σημειώσεις που έχουν στα χέρια τους είναι πραγματικά εγγυημένες από το κράτος, σε περίπτωση αδυναμίας αυτών που τις εξέδωσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στις 2 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, ο περί της Λήψης Έκτακτων Μέτρων στον Τομέα του Τουρισμού Νόμος του 2020.

Στις πρόνοιες του πιο πάνω νόμου, αναφέρεται, περιλαμβάνονται κρατικές εγγυήσεις για πιστωτικές σημειώσεις, vouchers, λόγω της πανδημίας, συνολικού ύψους 86,6 εκατομμυρίων ευρώ, για ακύρωση οργανωμένων ταξιδιών 1,5 εκ. ευρώ, για ακύρωση απευθείας κρατήσεων από ξενοδοχεία 5 εκ. ευρώ, για ακύρωση κρουαζιέρας και διαμονή σε ξενοδοχεία 80 εκ. ευρώ και για ακύρωση εκμίσθωσης οχημάτων 100 χιλ. ευρώ.

Ο υπό αναφορά νόμος, μεταξύ άλλων, προστίθεται, εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε έκδοση σχετικού διατάγματος με το οποίο να καθορίζει τις προϋποθέσεις εφαρμογής των πιο πάνω διατάξεων.

«Δυστυχώς, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών διαπιστώνει ότι παρ’ όλο που πέρασαν οκτώ μήνες από τη δημοσίευση του νόμου, φαίνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει ακόμα προβεί στην έκδοση του σχετικού διατάγματος, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, οι καταναλωτές που έχουν στα χέρια τους πιστωτικές σημειώσεις να μην είναι εξασφαλισμένοι από τις κρατικές εγγυήσεις», σημειώνεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.