Ανατροπή σχεδιασμών ΥΠΠ από δικαστήριο της ΕΕ

Μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο και η οποία αφορά τους εκπαιδευτικούς στην Ιταλία έρχεται να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας στην Κύπρο.

Η Ιταλία καλείται να μονιμοποιήσει ή να αποζημιώσει περίπου 300.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία 36 μηνών, με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί απασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλους αριθμούς με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από τις δαπάνες προσωπικού.

Ανατρέπονται οι σχεδιασμοί του ΥΠΠ

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο.

Η απόφαση ανατρέπει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για νέο σύστημα διορισμών βασισμένο στην πρόταση του Υπουργού Κώστα Καδή.

Η πρόταση δεν εξαιρεί και δεν διασφαλίζει τους συμβασιούχους, έκτακτους, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει 36 μήνες εργασίας (όπως είναι και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου).

Εκ των πραγμάτων, το Υπουργείο είναι πλέον αναγκασμένο να αναθεωρήσει την πρόταση του ειδάλλως η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σπύρος Σωτηρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.