Αντιδρά το «υπεξ» στα κατεχόμενα στην άτυπη ομάδα εργασίας της ΕΕ για το χαλούμι

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επικριτικός για την απόφαση της ΕΕ να δημιουργηθεί μια ανεπίσημη ομάδα εργασίας για το χαλούμι εμφανίστηκε το «υπεξ».

Σε ανακοίνωση χθες αργά το απόγευμα, το «υπεξ» ανέφερε ότι «η ΕΕ έχει δείξει ότι με τη δημιουργία της λεγόμενης ανεπίσημης ομάδας εργασίας, μπορεί να παρέμβει στις εσωτερικές μας υποθέσεις και να φτάσει στο σημείο να προτείνει ακόμη και την εκλογή των Τουρκοκυπρίων μελών της ομάδας από μόνη της».

Παραπέμπει επίσης σε δήλωση του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου τον περασμένο Δεκέμβριο για «επικίνδυνη περίοδο» όσον αφορά το θέμα της εγγραφής του χαλουμιού, επειδή οι ε/κ αρχές – όπως είχε αναφέρει – ήταν η εξουσιοδοτημένη αρχή και ο  έλεγχος των Τ/κ παραγωγών χαλουμιού θα υπόκεινται σε αυτούς.

Το «υπεξ» υποστηρίζει ότι η ΕΕ αφήνοντας εκτός τις «αρμόδιες αρχές» του ψευδοκράτους και διαβουλευόμενη με την ε/κ πλευρά, που είναι μέλος της, δίνει τη δυνατότητα στην ε/κ πλευρά να αποφασίσει για λογαριασμό του ψευδοκράτους. «Θέματα όπως η αναγνώριση της ε/κ διοίκησης και των δικαστηρίων διαφορών που ενδέχεται να προκύψουν κατά τον έλεγχο τήρησης της εγγραφής και η επιλογή των μελών της άτυπης ομάδας εργασίας της επιτροπής χαλουμιού από την ΕΕ θα πρέπει επίσης να εξεταστούν σε αυτό το πλαίσιο. Είναι επίσης χρήσιμο να υπογραμμιστεί ότι ένας από τους επικεφαλής της προαναφερθείσας ομάδας θα είναι ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΓΔ SANTE), με επικεφαλής την Ελληνοκύπρια Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου», προσθέτει το «υπεξ»..

Η ΕΕ, συνεχίζει, πιστεύει ότι ο τ/κ «λαός» βρίσκεται σε ανάγκη και γι’ αυτό χωρίς επιλογή. «Πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να σπάσει αυτή η αντίληψη το συντομότερο δυνατό».

Για τον λόγο αυτό, αναφέρει, πρέπει να υπερασπιστούν σθεναρά το νέο όραμα του ψευδοκράτους για λύση του Κυπριακού, που προβλέπει την αποδοχή της κυρίαρχης ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος και να συνεχίσουν να βλέπουν αυτό το νέο όραμα ως κατευθυντήρια αρχή στα σχετικά με την εξωτερική πολιτική θέματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.