Απαράδεκτη η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή, πλην αυτής που θα αφορά εκλογικές ρυθμίσεις για καταδικασθέντα πρόσωπα.

Κάνοντας λόγο για προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ «στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία», κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων».

«Είναι ολέθριες εμπειρίες τις οποίες η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί «να ρίξει τη χώρα στον βούρκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Θα ξαναπώ αυτό το οποίο είπα ήδη, ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι “πεζοδρομιακή” δημοκρατία», είπε, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση θα εστιάσει στον δικό της «θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός αλλά και στο ταξίδι του στην Ιαπωνία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολύ θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία».

Στο ζήτημα του πληθωρισμού, ανέφερε ότι η μάχη για τη συγκράτηση των τιμών στα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, υποστηρίζοντας ότι το «Καλάθι του Νοικοκυριού έχει αποτελέσει ένα σημαντικό ανάχωμα απέναντι στον πληθωρισμό».

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημερινή κηδεία του υποσμηναγού του Φάντομ που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, εκφράζοντας την οδύνη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

«Είναι στιγμές θλίψης αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας, αυτούς που καθημερινά αναγκάζονται να δοκιμάζουν και τα δικά τους όρια, αλλά και τα όρια των μηχανών τους στους ελληνικούς ουρανούς. Έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τον θάνατο για να μπορούμε να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy