Σε μια απαράδεχτη ομοφοβική επίθεση προχώρησε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, Φίλιο Φυλακτού, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με στόχο δημοσιογράφο που αρθρογράφησε για το θέμα της προσευχής που προέκυψε πρόσφατα.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, Κώστας Κωνσταντίνου, αρθρογράφησε για τον θέμα της προσευχής και τις απόψεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ επί του θέματος κάτι που δεν άρεσε στο δεύτερο με αποτέλεσμα να απαντήσει δημόσια μέσω facebook με  αλαζονικό ύφος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ χωρίς να απαντά με επιχειρήματα σεβόμενος την οργάνωση που εκπροσωπεύει καταφέρεται εναντίον του δημοσιογράφου και της δουλειάς του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «βγάζει τα σώψυχα του χωρίς να διερευνήσει» για να προσθέσει ότι δεν «μας αφορά το τι πιστεύει ο ίδιος».

Αυτό που προκαλεί αποτροπιασμό ωστόσο είναι τα ομοφοβικά υπονοούμενα που αφήνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ για το δημοσιογράφο αφού σε σχόλιο του κάτω από την ανάρτηση του γράφει:

«Άσε που έχουμε και ευθύνη γιατί, όπως λέει, έμεινε άκληρος για να μην κάνουμε μάθημα στα παιδιά του και τα χαλάσουμε. Μα είναι σίγουρα αυτός ο λόγος ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει???».

 

Με αυτό του το σχόλιο αφήνει σαφή υπονοούμενα στη σεξουαλικότητα του δημοσιογράφου με άλλους συναδέλφους και μη του Προέδρου της ΠΟΕΔ να μαζεύει likes και χαμόγελα κι από άλλους δασκάλους που «έπιασαν το υπονοούμενο» και ευχαριστήθηκαν την ομοφοβική επίθεση του προέδρου τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Φίλιος Φυλακτού, αναφέρει πως δεν τον αφορά (το δημοσιογράφο) το «τι θα κάνουμε εμείς στα σχολεία και στα παιδιά!»

Accept LOATKI: Έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί;

Η ομοφοβική επίθεση του Φυλακτού προκάλεσε την άμεση καταδίη εκ μέρους της Accept – LGBTI Cyprus καλώντας τον Φυλακτού να απαντήσει εαν «άραγε έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί; Να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν τους ΛΟΑΤΙ ότι είναι άκληροι;»

Μάλιστα τονίζει πως «την ίδια ώρα που η Accept προσπαθεί να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με την Εκκλησία, οργανώνοντας θεματική συνάντηση για εύρεση τρόπων σύγκλισης των ΛΟΑΤΙ με την Εκκλησία, ο κ. Φίλιος έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά κάνοντας ομοφοβικό σχόλιο για συγκεκριμένο δημοσιογράφο».

 

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου εκφράζει τη βαθύτατη της απογοήτευση που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ ο κ. Φίλιος Φυλακτού,…

Gepostet von Accept – LGBTI Cyprus am Donnerstag, 17. Oktober 2019

Από την άλλη, ο Κώστας Κωνσταντίνου μέσα από ανάρτηση του στο facebook, αναφέρει πως είτε ο Φίλιος Φυλακτού παραποίησε εσκεμμένα το σχόλιό του στο άρθρο του «για να διατυπώσει το αηδιαστικό ομοφοβικό του σχόλιο αδυνατώντας να βρει κάτι άλλο, είτε αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια της αντίληψης ή / και των ελληνικών του», για να συμπληρώσει πως η ουσία είναι μία:

«Όταν ο Πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων του Δημοσίου τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνει απλά αλλά και απόλυτα τα όσα ανέφερα σε σχέση με το επίπεδο και το χάλι που επικρατεί σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση. Συνεπεία και της αγυρτείας που επιδεικνύεται διαχρονικά από τέτοιες ηγεσίες – αν και όχι μόνο. Ηγεσίες τις οποίες υποχρεούμαστε να τις πληρώνουμε για να… μην εργάζονται και να «συνδικαλίζονται» (με αυτόν τον τρόπο κιόλας) full time στα γραφεία τους. Κυρίως δε, να διαπρέπουν στο συντηρητισμό, τον εθνικισμό, τη θρησκοληψία και τις ρατσιστικές αντιλήψεις όταν δεν εκβιάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ομολογώ, επίσης, ότι θα ανέμενα πως ο περί ου ο λόγος «συνδικαλιστής», εν έτει 2019 και σε μια κάποια ηλικία, θα είχε ξεπεράσει τουλάχιστον την εφηβική αντίληψη άλλων εποχών για τη… μαγκιά του κατορθώματος της τεκνοποίησης. Είναι κοινός τόπος – στους πλείστους αν μη τι άλλο – ότι στη φύση και ο τελευταίος ράθυμος όνος, λέμε τώρα, μπορεί να αναπαραχθεί πανεύκολα. Δεν είναι δα και κάποιο κατόρθωμα. Βεβαίως, δεν ξέρω ποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετώπισε ο ίδιος αλλά, εάν ισχύει αυτό, έχει την ειλικρινή συμπάθεια μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια που το κατόρθωσε. Δικαίως είναι περήφανος αλλά όπως και η προσευχή και πολλά άλλα, είναι προσωπική υπόθεση, όσο και εάν θέλει ίσως να το φωνάζει στον κόσμο. Φαντάζομαι ότι ο κ. Φυλακτού αυτό το αντιλαμβάνεται επαρκώς. Το ελπίζω τουλάχιστον… Παραμένω τέλος, ναι, ευτυχής που δεν έχω παιδιά για να πέσουν στα χέρια αυτού του σαθρού συστήματος. Δεν είναι ο λόγος που δεν έκανα παιδιά – το εξηγώ ξανά για την περίπτωση που όντως η τόσο χαμηλή αντίληψη είναι το πρόβλημα του. Είναι όμως μια μικρή όαση ευτυχίας. Ειδικά όταν άνθρωποι με τέτοιο επίπεδο καθ τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις εκπροσωπούν το χώρο. Και πληρώνονται και με τα λεφτά του κόσμου. Τα υπόλοιπα στο άρθρο μου, εδώ για όποιον/όποια ενδιαφέρεται. Δεν σκοπεύω να επανέλθω. Έχω διάφορα να κάνω για να βγάλω τον επιούσιο σήμερα, όπως και οι περισσότεροι… 😉🏳️‍🌈»