Από κλείσιμο οδοφραγμάτων, βιομετρικά διαβατήρια μέχρι την αναζήτηση ενός από μηχανής θεού…

Το ΑΚΕΛ επανέφερε την πρότασή του με κίνητρο τους υδρογονάνθρακες

 

Η Αμμόχωστος είναι μέρος της μεγάλης εικόνας του Κυπριακού και σ’ αυτό το πλαίσιο το ΑΚΕΛ επανέφερε την πρότασή του στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας, όπως πληροφορούμαστε, ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιδράσει η ε/κ πλευρά στα νέα τετελεσμένα είναι να προκληθεί η Τουρκία σε ουσιαστικές συνομιλίες, μετατρέποντας τους υδρογονάνθρακες σε κίνητρο για λύση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του φυσικού αερίου επαναφέρει και ο ΓΓ του ΟΗΕ στην τελευταία του έκθεση για τις Καλές του Υπηρεσίες, επαναλαμβάνοντας ότι «οι φυσικοί πόροι σε όλο το νησί πρέπει να ωφελήσουν και τις δύο κοινότητες και να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τα μέρη να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή και διαρκή λύση στην Κύπρο και να δημιουργήσουν βαθύτερη περιφερειακή συνεργασία».

Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα  επαναφέρει τις συγκλίσεις και τον περίφημο χάρτη που κατέθεσε η τ/κ πλευρά στη Γενεύη και περιλαμβάνει την επιστροφή της Αμμοχώστου. Ο χάρτης ως γνωστόν, αποσύρθηκε στο Κραν Μοντανά και θα βάλει ξανά το Κυπριακό στις ράγες του πλαισίου Γκουτέρες.

Στο πλαίσιο της πολύωρης συζήτησης ακούστηκαν και ακραίες εισηγήσεις όπως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Όπως πληροφορούμαστε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ.

Σιζόπουλος εισηγήθηκε και την αντικατάσταση των διαβατηρίων με βιομετρικά ώστε όταν οι Τ/κ παίρνουν το νέο διαβατήριο να υπογράφουν ότι διαφωνούν με την απόσχιση… Μια άλλη ιδέα από μέρους του κ. Νεοφύτου ήταν να εξευρεθεί προσωπικότητα διεθνούς κύρους (όπως π.χ. ο Μπάιντεν) ο οποίος να αναλάβει πρωτοβουλία για το Κυπριακό… Όπως πληροφορούμαστε ακούστηκαν και άλλες ιδέες με κάποιους να σχολιάζουν ότι τελικά οι μόνοι σοβαροί στο Κυπριακό είναι το ΑΚΕΛ.

Νίκη Κουλέρμου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.