Ασυνείδητοι εξακολουθούν να απορρίπτουν σκύβαλα στον Κοτσιάτη – Τι απαντά το Τμ. ΠεριβάλλοντοςΑρκετοί ασυνείδητοι συνεχίζουν να απορρίπτουν σκύβαλα στην περιοχή Κοτσιάτη παρότι ο χώρος αυτός έκλεισε εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και δυσοσμία στην περιοχή, κάτι που επηρεάζει τους κατοίκους που για χρόνια αντιμετώπιζαν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Κίνημα Οικολόγων από κάτοικο Κοτσιατη, ακόμα ορισμένοι εξακολουθούν να ρίχνουν στο σκυβαλλοτοπο σκουπίδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσάρεστη οσμή κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Το Τμ. Περιβάλλοντος σε απαντητική του επιστολή, επιβεβαιώνει ότι ο χώρος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται παράνομα από ορισμένους που εισέρχονται από παράπλευρες οδούς και όχι από την κεντρική που φρουρείται.

Όπως αναφέρει το Τμήμα, γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων  Διάθεσης ούτως ώστε αυτές οι είσοδοι, κλείσουν με όγκους χώματος.

Όσον αφορά τη χρήση του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Κοτσιάτη, προτείνεται από τον μελετητή του έργου να κατασκευαστεί ενεργητικό σύστημα άντλησης και επεξεργασίας του βιοαερίου, το οποίο να χρησιμοποιεί αρνητική πίεση. Το συλλεγόμενο βιοαέριο είτε θα οδηγείται προς καύση σε πυρσό ή θα χρησιμοποιείται για ενεργειακή αξιοποίηση σε ηλεκτρογεννήτρια.

Επιπλέον προτείνεται να γίνει αραιή φύτευση επί του αποκατεστημένου ανάγλυφου και περιμετρική δεντροφύτευση.